ARTIS – Hoofd Educatie

Vacature | Organisatie: ARTIS | Functie: Hoofd Educatie | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32-38 uur | Sluitingsdatum: geen


ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia.

Het cluster Content & Partnerschappen is onderverdeeld in de afdelingen Educatie, Communicatie, Marketing en Zakelijke fondsenwerving & sales en Particuliere & institutionele fondsenwerving. Het cluster is verantwoordelijk voor het uitdragen van de missie en visie van ARTIS en het genereren van inkomsten. Van een rondleiding ARTIS in oorlogstijd tot de jaarlijkse ARTIS-Zoomeravonden, van lesprogramma’s in het Planetarium tot workshops bokashi maken, van een VR-ervaring over het uitzetten van vale gieren tot het openen van een nieuw olifantenverblijf, van het vriendenprogramma tot adoptiemogelijkheden van een dwergoeistiti of bloemenperk, van een poeproute in Micropia tot een campagne over duurzaam eten en drinken in ARTIS.

De afdeling Educatie is verantwoordelijk voor alle educatieve activiteiten en uitingen binnen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia, en het collectiebeheer van de niet-levende collectie. Dat zijn onder andere publieksactiviteiten zoals Museumnacht of speurtochten, cursussen en lezingen, onderwijsprogramma’s, het ontwikkelen van educatieve installaties en exhibits, het verzorgen van de opleidingen van alle vrijwilligers en algemene inhoudelijke informatievoorziening op bebording. Daarnaast beheert de afdeling de niet-levende collectie: een brede verzameling natuurhistorische, kunsthistorische en historische objecten en archiefmateriaal van ARTIS. Deze afdeling is op zoek naar een:

Hoofd Educatie

32 tot 38 uur per week

Werkzaamheden
Als Hoofd Educatie ben je verantwoordelijk voor de afdeling die de educatieve invulling van de missie en visie van ARTIS uitwerkt en vormgeeft. Je geeft leiding aan het Educatie-team, bestaande uit negen medewerkers, plus stagiairs en incidentele projectmedewerkers. Zo ondersteun je de ontwikkeling en onderhoud van ARTIS-Micropia, ARTIS-Planetarium en de informatieoverdracht bij het park, erfgoed en (dier)verblijven. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van educatieve installaties en tentoonstellingen, planetariumvoorstellingen, het onderwijsprogramma, publieksactiviteiten zoals de Zoomeravonden, het collectiebeheer, de educatieve invulling van relatie-evenementen en ondersteun je de programmering van de ARTIS-Academie (colleges, lezingen, symposia en cursussen). Daarnaast onderhoud je contacten met relevante organisaties buiten ARTIS op het gebied van onderwijs, wetenschap, natuur en cultuur. De werkzaamheden vinden veelal plaats in projectgroepen, je werkt intensief samen met andere afdelingen binnen ARTIS en rapporteert aan de Manager Content & Partnerschappen.

Profiel
Je hebt grote affectie met de natuur en een visie op de huidige en toekomstige relatie tussen mens en natuur. Je hebt een WO-opleiding in de richting van biologie, natuurwetenschappen of cultuur. Je hebt kennis van het onderwijs- en museumveld. Je hebt meerdere jaren ervaring met (belevingsgerichte) kennisoverdracht. Je bent creatief en strategisch sterk, kan dit vertalen naar een helder beleid en omzetten naar concrete producten. Daarnaast heb je ervaring met leidinggeven, projectmatig werken, het ontwikkelen van concepten en de vertaling van deze concepten naar een breed publiek. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, minimaal in de Nederlandse en Engelse taal. Je bent publieksgericht en commercieel ingesteld en kunt je staande houden in een complexe organisatie.

Wat biedt ARTIS?
Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheid, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden op één van de mooiste plekken in Amsterdam. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding. Het pensioen is ondergebracht bij het ABP. De aanstelling geschiedt in eerste instantie voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Solliciteren
Solliciteren kan alleen via de sollicitatiebutton. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij P&O via p&o@artis.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Heleen Rouw, via h.rouw@artis.nl.

www.artis.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,