Amsterdam Fringe Festival – Kassa Coördinator

Vacature | Organisatie: Amsterdam Fringe Festival | Functie: Kassa Coördinator | Plaats: Amsterdam | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: 08/03/2019


Voor Amsterdam Fringe Festival zijn wij op zoek naar een ervaren

Kassa Coördinator

freelance

Over ons
Al dertien jaar is Amsterdam Fringe een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een vrijplaats voor artistiek experiment. Van 5-15 september 2019 zijn zeventig kunstenaars met uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten elf dagen lang te zien op ruim dertig verschillende locaties door heel Amsterdam. Elk jaar nodigt Fringe aanstormend talent uit de volle breedte van het podiumkunstenveld uit om zich aan te melden via onze open inschrijving. Zo ontstaat een groot en divers programma waarbij zowel makers als publiek het avontuur aangaan, een reis langs de rafelranden van de podiumkunsten en de stad.

Het festival maakt samen met het Nederlands Theaterfestival deel uit van Stichting De Theaterdagen, een in Amsterdam gevestigde stichting met als voornaamste doel de promotie van het Nederlandse theater in binnen- en buitenland.

Profiel van de functie
Als Kassa Coördinator ben je verantwoordelijk voor het beheren van het op maat gemaakte kassasysteem (Voordemensen). Je voert voorafgaand aan het festival het programma, combinatieseries en kortingsacties in, je maakt blokkades aan en bent heel precies in het bijhouden en controleren daarvan. Je draagt zorg voor de juiste voorbereiding voor het festival wat betreft inrichting van het kassasysteem, voorraden en (rand)apparatuur. Ook onderhoud je het contact met Voordemensen.

Tijdens het festival ben je verantwoordelijk voor het financieel afhandelen van de kaartverkoop, zowel aan de deur op de circa dertig speellocaties, als in het Festivalhart en online. Je instrueert de vrijwilligers die op verschillende locaties kaartjes gaan scannen en de kaartverkoop aan de deur doen. Je kunt goed overzicht houden op alle kassapunten en weet in samenwerking met de vrijwilligerscoördinator het team van vrijwilligers goed geïnstrueerd en gemotiveerd op pad te sturen.

Na afloop van iedere festivaldag maak je de balans op en zorg je dat alle geldvoorraden en kassa’s kloppen en al het materiaal weer is ingeleverd. Je bent een echte vliegende keep en hebt korte lijntjes met de vrijwilligers, marketing en productie.

Op verzoek stel je overzichten en rapporten uit het kassasysteem op (verkoopstanden, gastenlijsten, reserveringen, kortingsacties). Klanten kunnen bij je terecht voor informatie over tickets en eventuele wijzigingen. Na afloop van het festival zorg je in grote lijnen voor de financiële afhandeling, waaronder de borderellen en levert deze aan bij de Zakelijk Leider van het festival.

Wat wij vragen

 • Ervaring in een soortgelijke functie.
 • Accuratesse en cijfermatig inzicht.
 • Kan goed overzicht houden en snel schakelen.
 • Kan als geen ander oplossingsgericht denken en handelen.
 • Is goed in werken met verschillende applicaties (kassasystemen, Excel).
 • In staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Een flexibele houding, je bent bestand tegen festivalhectiek en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Niet bang om de handen uit de mouwen te steken en eigen initiatief te nemen.
 • Enthousiast, stressbestendig, sociaal en met een dienstverlenende instelling.
 • Affiniteit met (podium)kunsten.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Woonachtig in Amsterdam of directe omgeving.

Omvang
Het betreft een functie op freelancebasis, voor de periode mei tot en met september 2019.

 • Van mei – juli circa zes werkdagen in totaal.
 • Fulltime in de dagen voor en tijdens het festival (3 – 15 september 2019).
 • Circa drie dagen na het festival voor financiële afhandeling en afronding.

Wat wij bieden
Amsterdam Fringe Festival is een inspirerend festival vol buitengewoon talent (op en naast de planken) en biedt een wervelende werkomgeving. Je wordt onderdeel van een dynamisch team van freelancers binnen het culturele werkveld. We bieden een afwisselende en uitdagende baan waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt en waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van motivatie en CV kunnen tot en met 8 maart 2019 per mail worden gestuurd naar communicatie@amsterdamfringe.nl ter attentie van Eva Brobbel, coördinator Marketing & PR. CV’s zonder begeleidend schrijven worden niet in behandeling genomen. De eerste ronde van gesprekken vindt plaats op 19 en 20 maart 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.amsterdamfringe.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,