Amsterdam Fringe Festival – Development Coördinator

Vacature | Organisatie: Amsterdam Fringe Festival | Functie: Development Coördinator | Plaats: Amsterdam | Omvang: 16 uur | Sluitingsdatum: 24/02/2019


Amsterdam Fringe Festival zoekt per direct een

Development Coördinator

freelance – circa 16 uur per week

Over ons
Al dertien jaar is Amsterdam Fringe een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een vrijplaats voor artistiek experiment. Van 5-15 september 2019 zijn zeventig kunstenaars met uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten elf dagen lang te zien op ruim dertig verschillende locaties door heel Amsterdam. Elk jaar nodigt Fringe aanstormend talent uit de volle breedte van het podiumkunstenveld uit om zich aan te melden via onze open inschrijving. Zo ontstaat een groot en divers programma waarbij zowel makers als publiek het avontuur aangaan, een reis langs de rafelranden van de podiumkunsten en de stad.

Amsterdam Fringe Festival is een platform waar onafhankelijke, eigenzinnige makers hun kunsten kunnen tonen en in hun ontwikkeling worden ondersteund. De komende jaren wil Fringe op zakelijk gebied verder professionaliseren. Daarom zoeken wij een energieke en gedreven Developement Coördinator, die ons gaat helpen het zakelijk beleid en de uitvoer daarvan naar een hoger plan te tillen.

Het festival maakt samen met het Nederlands Theaterfestival deel uit van Stichting De Theaterdagen, een in Amsterdam gevestigde stichting met als voornaamste doel de promotie van het Nederlandse theater in binnen- en buitenland.

Profiel van de functie
Als Development Coördinator ben jij degene die de bruisende creatieve spirit van Amsterdam Fringe en haar activiteiten kan vertalen in slimme ondernemingskansen. Je bouwt mee aan de innovatie en verduurzaming van het festival en breed verbonden platform voor talentondersteuning. Je verbindt ambassadeurs en hun (financiële) steun aan het festival, bijvoorbeeld door sponsorwerving, het opzetten van een vriendenkring en (ondersteuning bij) fondsenwerving. En ontwikkelt ‘de onderneming Fringe’ verder, bijvoorbeeld op het gebied van kaartverkoop, alternatieve verdienmodellen, (financiering van) nieuwe projecten en verbeteren van de bedrijfsvoering.

Wat we zoeken
We zoeken iemand die proactief is en er zelfstandig op uit gaat. Een out of the box denker, die er een uitdaging in ziet om met weinig middelen een groots effect te bereiken. Een verbinder met een groot netwerk, die in staat is de grote lijnen uit te zetten en het geen probleem vindt om zelf het veldwerk te doen. Een pionier, die aan deze nieuwe functie vorm en inhoud kan geven. Iemand die zich hard wil maken voor artistiek experiment, ondersteuning van podiumkunstentalent en het uitdragen van het plezier en belang hiervan aan een zo breed mogelijk publiek en netwerk van supporters. Dit alles met de verantwoordelijkheden van een hedendaagse culturele organisatie in het achterhoofd met betrekking tot duurzaamheid, fair practice, toegankelijkheid, inclusiviteit en solidariteit.

Je kunt zelfstandig projectplannen uitwerken en uitvoeren. Je doet (prospect)research en acquisitie en weet bedrijven aan Fringe te binden met eenzelfde soort DNA. Je vindt het leuk om persoonlijke contact op te bouwen en te onderhouden met relaties. Communicatie gaat je makkelijk af, zowel mondeling als schriftelijk. Je bereidt ontvangsten en wervingsbijeenkomsten voor en werkt nauw samen met de Fringe Director en Marketing & Communicatie Coördinator van Fringe, alsmede de Zakelijk Leider van Stichting de Theaterdagen.

Als Development Coördinator ben je verantwoordelijk voor

 • Sponsorwerving en relatiebeheer.
 • Opzetten vriendenkring.
 • Werving van donateurs.
 • Werving van (particuliere) fondsen, samen met Fringe Director en Zakelijk Leider van de stichting.
 • Aansturen en verder stimuleren kaartverkoop, samen met Fringe Director en Marketing Coördinator.
 • Aansturen van de Kassa Coördinator.
 • Onderhouden (zakelijke) relaties, waaronder de Fringe Raad, samen met Fringe Director.
 • Research en acquisitie met betrekking tot (financiële) realisatie van nieuwe projecten.
 • Ontwikkelen bedrijfsvoering op gebied van duurzaamheid, toegankelijkheid, human resources, ondernemerschap samen met de Fringe Director.

Wat wij vragen

 • Bij voorkeur drie jaar ervaring in een soortgelijke functie of met soortgelijke taken / projecten.
 • Je werkt zelfstandig, kan goed overzicht houden en snel schakelen.
 • Je bent een goede netwerker.
 • Je bent een teamspeler en functioneert goed in een horizontale werksfeer.
 • Je bent flexibel, hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en bent bereid om in de zomermaanden te werken.
 • Je bent niet bang om de handen uit de mouwen te steken en eigen initiatief te nemen.
 • Je bent stressbestendig en kan genieten van festivaldynamiek.
 • Een hart voor kunst en cultuur; je wordt enthousiast van bijzondere makers en bizarre plannen.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Woonachtig in Amsterdam of directe omgeving.

Omvang
De functie is op freelancebasis, aanvankelijk voor de periode tot en met oktober 2019 met de intentie tot verlenging voor meerdere jaren. Het betreft een functie voor circa 16 uur in de week, flexibel in te delen.

Wat wij bieden
Amsterdam Fringe Festival is een inspirerend festival vol buitengewoon talent (op en naast de planken) en biedt een wervelende werkomgeving. Je wordt onderdeel van een dynamisch team van freelancers binnen het culturele werkveld. We bieden een afwisselende en uitdagende baan waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt en waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Het betreft een zelfstandige functie met veel ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van motivatie en CV kunnen tot en met 24 februari 2019 per mail worden gestuurd naar info@amsterdamfringe.nl ter attentie van Aukje Verhoog, Fringe Director. CV’s zonder begeleidend schrijven worden niet in behandeling genomen. De eerste ronde van gesprekken vindt plaats op 5 en 12 maart 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.amsterdamfringe.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,