Adelheid+Zina – Communicatie Wizard

Vacature | Organisatie: Adelheid+Zina | Functie: Communicatie Wizard | Plaats: Amsterdam | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: 22/02/2019


Adelheid Roosen heeft één bevlogenheid: ieder mens heeft het talent tot elegantie. Hoe creëren we daar een samenleving mee. Een wereld waarin mensen elkaar zien. Bevragen. naar elkaar luisteren als verrijking van visie in plaats van veroordelen. Ze gebruikt theater als een middel om dit te bereiken. Met haar producties wil Adelheid een brug van levensverhalen slaan tussen het publiek, performers en makers. Want als je elkaars verhalen kent, zie je de mens tegenover je met nieuwe ogen.

Adelheid en haar cast en crew verblijven soms dagenlang letterlijk op straat of bij mensen thuis, op zoek naar die ‘echte’ verhalen. We bellen bij bewoners aan en laten ons door hen adopteren. We leven samen hun leven en schrijven samen hun levensverhalen tot voorstelling. Zo is in 2011 voor het eerst de WijkSafari ontstaan. En zo werkt Adelheid nog steeds aan een breed scala van voorstellingen, films en installaties. De bijzondere kracht van Adelheid’s werk schuilt in de kruisbestuiving van haar artistieke visie en haar engagement met ‘mens-zijn’. Want what the fock is dat… Kennen wij in onszelf eigenlijk het talent van ons mens-zijn?

De interculturele voorstellingen van Adelheid worden geproduceerd vanuit theaterplatform Adelheid+Zina. Uitvalsbasis is Amsterdam en van hieruit trekken we naar theaters in heel Nederland en zoeken we locaties en festivals op.

Wij zijn voor de periode 1 april 2019 tot uiterlijk 1 september 2019 op zoek naar een:

Communicatie Wizard

Zwangerschapsvervanging | m/v

Je bent een clevere, ambitieuze communicator die op bevlogen en eigentijdse wijze artistieke ideeën van Adelheid+Zina weet te vertalen naar online en print om zo ons werk – in ons eigen unieke lingo – naar buiten te brengen. Je bent de spin-in-het-web van een team met onze vormgever, onze fotograaf, onze tekstschrijver en natuurlijk het artistieke team.

We zijn een voorloper in het theaterveld en zoeken iemand die wil meewerken dat zo te houden door ook op communicatiegebied vooruit te lopen. Je durft te denken in ongebruikelijke oplossingen en zoekt steeds opnieuw naar hoe verschillende mensen te benaderen in de communicatie naar buiten. Je kent je weg op social media en maakt je graag nieuwe dingen eigen. Je vindt het leuk om in teamverband te sparren over teksten, beelden, uitdagingen en mogelijkheden.

Wat ga je doen?

 • Je zoekt voortdurend, per voorstelling, naar pers- & publiciteitsmogelijkheden, uitingen en kansen (en verzilvert die).
 • Je denkt – op basis van de artistieke plannen – mee, over de marketingstrategie op langere termijn.
 • Deze plannen en dromen kan je – in overleg met de zakelijk leider – omzetten in concrete marketingplannen en begrotingen.
 • In het team coördineer je de ontwikkeling en realisering van al het materiaal voor print, online media, RTV, free publicity en events.
 • Je kent of vindt het uitdagend om je grafische programma’s eigen te maken en bent in staat ook zélf materiaal vorm te geven gebruik makende van onze toko-formats.
 • Je bouwt actief mee aan het merk Adelheid&Zina en vergroot onze naamsbekendheid.
 • Je organiseert waar nodig publieksonderzoek.
 • Je houdt contact met je marketing & publiciteitscollega’s van al onze landelijke en lokale partners.

Waar voldoe je aan?

 • We zoeken vooral lef, vindingrijkheid en een ingebouwde lust om met zoveel mogelijk mensen en groepen te communiceren.
 • Aantoonbare marketingervaring door werk en/of opleiding (communicatie, NIMA, marketing, creative industry) is een pre.
 • Je denkt en handelt intercultureel en interdisciplinair.
 • Je hebt affiniteit met het creatieve veld en met name de (podium)kunsten.

Je salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor theater en dans.

Adelheid+Zina biedt een veeleisende en dynamische functie voor bepaalde tijd (zwangerschapsvervanging) in een jong en enthousiast team met een inspirerende werksfeer. We zijn gehuisvest in een ruim pand midden in Amsterdam en hebben ook een eigen theaterlaboratorium (‘De Vlugt’) in Amsterdam West.

In alles wat we doen streven we bewust naar een diverse samenstelling van onze teams.

Je uitgebreide motivatie en CV kun je, tot en met 22 februari 2019, sturen aan Farida El Foris, farida@femaleeconomy.nl.

Voor meer informatie kun je e-mailen of bellen op 020 7761 688.

www.adelheidzina.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,