Van Eesteren Museum – Wandelgids

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: Van Eesteren Museum | Functie: Wandelgids | Plaats: Amsterdam | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: geen


Het Van Eesteren Museum is hét culturele informatiepunt over de bijzondere opzet van de Amsterdamse tuinsteden. Het laat je kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed uit de jaren ’50 en ’60 en het werk van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Zijn werk is een van de hoogtepunten in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. Het museum bevindt zich in Amsterdam Nieuw-West en is sinds oktober 2017 gevestigd in het nieuwe Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas. Naast dit binnenmuseum bestaat het uit een buitenmuseum en een jaren 50-museumwoning.

Het Van Eesteren Museum is een doe-museum en organiseert het hele jaar door veel verschillende activiteiten. Het werkt hoofdzakelijk met zeer betrokken vrijwilligers. het museum doet mee aan culturele evenementen als de Dag van de Architectuur, Open Monumentendag en de Museumnacht.

Het Van Eesteren Museum zoekt voor rondleidingen door het buitenmuseum vrijwilligers voor de functie van

Wandelgids

Als gids ben jij mede het gezicht van het museum. Je komt te werken in een leuk, enthousiast team binnen een jonge organisatie. Spreekt het je aan om in een culturele omgeving bezoekers te verwelkomen en rond te leiden en heb je tijd en interesse om ons team te komen versterken? Lijkt het je leuk om je kennis te delen en te vergroten over architectuur, stedenbouw, de tuinsteden en vormgeving uit de wederopbouwperiode?

Buitenmuseum
Het buitenmuseum van het Van Eesteren Museum beslaat een deel van Slotermeer, waaronder het beschermd stadsgezicht.

Taakomschrijving
In jouw rol als wandelgids leid je de bezoekers rond door het buitenmuseum. Je houdt een inleiding in het paviljoen en loopt met hen een vastgelegde route. Je geeft informatie en beantwoordt vragen. Tijdens de rondleiding doe je kort de museumwoning aan.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
We zoeken mensen met belangstelling voor en/of kennis van architectuur, stedenbouw en de wederopbouwperiode. Je bent representatief, hebt een verzorgd uiterlijk, beschikt over een duidelijke stem en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Kennis van de Engelse taal is een pre. Je kunt een verhaal vertellen voor kleine groepen en je vindt het leuk samen met andere gidsen binnen het museum je kennis te vergroten. Hiervoor organiseren we regelmatig bijeenkomsten en lezingen.

Werktijden
Het museum is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. De dagelijkse rondleiding door het buitenmuseum start in het paviljoen om 13.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. We vragen je minimaal eenmaal per maand beschikbaar te zijn.

Wat kunnen wij je bieden?

  • Interne begeleiding en inhoudelijke informatie
  • Een mooie kans om (werk)ervaring op te doen en je cv te verrijken
  • Toegang tot een groot netwerk in de culturele sector
  • Plek om kennis te vergaren en te delen
  • Werken op een prachtlocatie en in een open organisatie
  • Gezellige en informatieve activiteiten met collega’s, zoals de 2-maandelijkse borrel en jaarlijkse medewerkersdag
  • Korting op activiteiten en boeken
  • Wij geven geen onkostenvergoeding

Het Van Eesteren Museum is bereikbaar met het openbaar vervoer.

Heb je interesse en wil je meer weten?
Voor vragen en reacties kun je terecht bij Charlotte de Haan, contactpersoon voor de wandelgidsen. E-mail: charlotte@vaneesterenmuseum.nl.

www.vaneesterenmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,