ROSE stories en El Hizjra – Zakelijk Coördinator / Leider

Vacature | Organisatie: ROSE stories en El Hizjra | Functie: Zakelijk Coördinator / Leider | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32-36 uur | Sluitingsdatum: 28/01/2019


Over ROSE stories
ROSE stories (opgericht in 2014) is een social enterprise met een maatschappelijke missie. Wij geloven in de kracht van het verhaal en willen op die manier bijdragen aan een meer inclusieve maatschappij. Wij zetten verhalen om in concrete projecten en producten. Onze uitingen hebben bijvoorbeeld de vorm van een boek, theatervoorstelling, televisieprogramma of documentaire. Daarnaast adviseren en begeleiden we ook programmamakers en andere verhalenvertellers bij de creatieve invulling van een idee naar een prikkelend, inspirerend product.

Zo hebben we onder meer grote naamsbekendheid verworven met het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes (New York Times Bestseller), met een diversiteit aan toonaangevende vrouwelijke rolmodellen, en de succesvolle theaterproductie Melk & Dadels, naar ons gelijknamige prijswinnende verhalen- en receptenboek over de eerste generatie Marokkaanse vrouwen in Nederland en hun kinderen.

Over El Hizjra
El Hizjra (opgericht in 1987) heeft als missie een inspirerende en uitnodigende ontmoetingsplek te zijn waar Nederlanders elkaar vinden in hun belangstelling voor de Arabische literatuur, kunst en cultuur en de schoonheid hiervan. Concreet biedt El Hizjra jong en kleurrijk literair talent een podium en publiek en faciliteert El Hizjra inspirerende literair-culturele events zoals de El Hizjra Literatuurprijs en de Nacht van de Arabische Literatuur. Op deze manier wil El Hizjra bijdragen aan een inclusieve samenleving, waar ruimte is voor alle burgers en waarin actieve participatie meer vanzelfsprekend is.

De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is een uniek initiatief dat elders in Europa navolging heeft gekregen. Pers, publiek, uitgevers en beleidsmakers beschouwen het als een prestigieuze prijs die garant staat voor de ontdekking van jong schrijftalent met een biculturele achtergrond. Een podiumplaats vormt regelmatig de springplank naar een literaire loopbaan. Succesvolle voorbeelden zijn Abdelkader Benali, Mustafa Stitou, Murat Isik, Lamia Makaddam, Mohammed Benzakour, Said El Haji en Mounir Samuel.

ROSE stories en El Hizjra zijn gezamenlijk op zoek naar een

zakelijk coördinator / leider

die bij beide organisaties aan de slag gaat. Het gaat om ongeveer 24 uur per week bij ROSE stories en 12 uur per week bij El Hizjra en je werkt dus ook in twee verschillende werkomgevingen. Deze vacature richt zich op het verder professionaliseren van beide organisaties met een duidelijke focus op de interne bedrijfsvoering en financiële zaken.

De zakelijk leider is verantwoordelijk voor financieel beheer, voert het management van de instellingen en onderhoudt daarvoor contacten met samenwerkingspartners, culturele instellingen, overheden en sponsoren. Verder stelt de zakelijk leider de jaarbegrotingen op, rapporteert daarover aan het bestuur en bewaakt de voortgang. Samen met de algemeen directeur / artistiek leider is de zakelijk leider medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de plannen – waaronder de producties en de exploitatie – voor de middellange termijn.

Het profiel
We zoeken voor onze kernteams een ervaren professional die beide organisaties kan versterken in financieel beleid, human relations, planning & control en zo een belangrijke bijdrage levert aan het succes van ROSE stories en El Hizjra.

 • Je hebt tenminste vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie op dit niveau en hebt een heldere visie op deze functie.
 • Je bent een manager pur sang en hebt een resultaatgerichte houding waarmee je het beste uit de medewerkers en de projecten weet te halen. Je hebt aandacht voor het team en coacht waar het kan.
 • Je hebt affiniteit met cijfers, kan begrotingen opstellen, jaarrekeningen lezen en leidinggeven aan een administratie.
 • Je bent in staat om onze visie en projecten te laten landen bij een brede groep stakeholders en stimuleert samenwerkingen.
 • Je hebt een proactieve houding en toont ondernemerschap: je pakt kansen en vertaalt deze naar concrete acties.
 • Je hebt overtuigingskracht en beschikt over goede commerciële vaardigheden.
 • Je werkt zelfstandig en hebt een positieve werkhouding.
 • Je werkt secuur en geordend en regelt de zaken graag tot in de puntjes.
 • Je hebt een hbo- of wo-werk- en denkniveau.

Wij bieden
Een flexibele en uitdagende werkomgeving. ROSE stories is een ambitieuze startup, El Hizjra is een gevestigde naam in de literaire wereld. Wij geven je alle kansen om deze bedrijven mede vorm te geven en samen met ons te laten groeien tot professionele, toekomstbestendige organisaties (the sky is the limit). Daarnaast bieden wij:

 • Een plek in het kernteam.
 • Een salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • Circa 24 uur voor ROSE stories & 12 uur voor El Hizjra.
 • Flexibele werktijden, voornamelijk op kantoor.
 • Een contract voor zes maanden met uitzicht op een vast dienstverband.

Sollicitatie
Wil je graag onze teams versterken en solliciteren? Stuur je motivatie en cv vóór 28 januari 2019 naar info@rosestories.nl, gericht aan ROSE Stories ter attentie van Chafina Bendahman, Beethovenstraat 32, 1077 JH Amsterdam. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Nasim Miradi (06 24 95 25 47).


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,