Project Wildeman – Producent

Vacature | Organisatie: Project Wildeman | Functie: Producent | Plaats: Amsterdam | Omvang: 0,2 fte | Sluitingsdatum: 28/02/2019


Project Wildeman is een muziektheatergezelschap van vier eigenzinnige performers die muziek, gesproken woord en beweging combineren. Strakke woordsalvo’s en maniakale rondedansen worden moeiteloos afgewisseld met soundscapes en rake poëtische oneliners. Kernwoorden hierbij zijn ritme, klank, herhaling en fysieke uitputting. Project Wildeman creëert een taal voor de zintuigen. Een taal die ademt, trilt en schreeuwt.

Project Wildeman bestaat uit vier leden: Robin Block, Milan Mes, Maarten Vinkenoog en Sven Hamerpagt. Zij dragen verantwoording af aan Stichting Project Wildeman die hen gedelegeerd artistiek en zakelijk eindverantwoordelijk heeft gemaakt.

Voor de periode 2017 tot en met 2020 ontvangt Project Wildeman meerjarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Wij zoeken een vaste

Producent

die gedurende het jaar zakelijk een vinger aan de pols houdt en gedurende de producties het productiebudget beheert en productionele zaken voor zijn of haar rekening neemt.

Inhoud van de functie
De nieuwe producent onderhoudt gedurende het jaar tweewekelijks contact met Project Wildeman. Dit contact richt zich in het bijzonder op financiële en zakelijke onderwerpen. In de aanloop naar een productie worden er steeds meer productionele zaken aan toegevoegd, zodat tijdens de productie de volledige budgettaire en productionele verantwoordelijkheid bij de producent ligt. De producent werkt nauw samen met de vier wildemannen die hem/haar ook aansturen. Bij grotere producties stuurt hij/zij het productionele team aan. De werkdruk zal hoger liggen in de aanloop naar en tijdens producties. De producent heeft een betrokken houding en denkt mee in het inhoudelijk proces dat verbonden is aan het maken van een voorstelling. Het bestuur neemt periodiek poolshoogte van het functioneren van de zakelijke structuur.

Taken en verantwoordelijkheden van de producent

 • Tweewekelijks contact onderhouden met Project Wildeman over financiële zaken.
 • Gedurende producties de verantwoordelijkheid dragen over het productiebudget.
 • Gedurende producties de verantwoordelijkheid dragen over het productionele gedeelte.
 • Projecten financieel afhandelen en verantwoorden.
 • Meeschrijven aan subsidieaanvragen.

Functie-eisen

 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring.
 • Kunnen werken met MS Office, in het bijzonder MS Excel.
 • Rijbewijs B, liever nog BE.

Wij zoeken iemand die

 • een hands-on mentaliteit heeft;
 • een flexibele instelling heeft en bereid is tot werken op onregelmatige tijden;
 • goed kan plannen en organiseren;
 • financieel inzicht heeft;
 • open communiceert, praktisch en enthousiast is;
 • verantwoordelijkheid neemt, pro-actief handelt en collegiaal is;
 • nauwkeurig en accuraat is;
 • een commerciële instelling heeft;
 • een groot hart voor (muziek)theater en affiniteit met het werk van Project Wildeman heeft.

Wij bieden
Een uitdagende baan waarin ruimte is voor eigen initiatief binnen een creatieve en dynamische organisatie. Een aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met de intentie om dit voor langere tijd voort te zetten en op basis van een contract als zzp’er met een honorarium volgens marktconforme tarieven.

Voor eventuele aanvullende informatie over de functie kunt u contact opnemen met Milan Mes (wildeman): 06-412 958 40.

Sollicitaties voorzien van een cv en motivatie kunnen tot en met 28 februari 2019, onder vermelding van producent, worden gestuurd naar Project Wildeman, ter attentie van: Nico Schaafsma (voorzitter) via het e-mailadres projectwildeman@gmail.com.

www.projectwildeman.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , ,