Museum Rotterdam – Registrar

Vacature | Organisatie: Museum Rotterdam | Functie: Registrar | Plaats: Rotterdam | Omvang: 24 uur per week | Sluitingsdatum: 27/01/2019


Museum Rotterdam heeft twee vestigingen: één in het Timmerhuis en één aan de Coolhaven.
Onze hoofdlocatie, in het Timmerhuis, is het museum van de stad. Het bevindt zich midden in het centrum, waar het hypermoderne glas en staal van het wereldberoemde architectenbureau OMA samenkomt met het beton en baksteen van wederopbouwmonument het Timmerhuis. Hier vertellen historische stukken en nieuw erfgoed in onverwachte combinaties het verhaal van Rotterdam en de Rotterdammers – van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool. Onze tweede vestiging staat volledig in het teken van de Tweede Wereldoorlog en het bombardement van mei 1940. Daarnaast hebben we een apart depot waar een groot deel van de collectie wordt beheerd.

Museum Rotterdam, het meest Rotterdamse museum ter wereld, zoekt een enthousiaste

Registrar

(24 uur per week)

Als registrar zal je voornamelijk op de locatie van het depot werkzaam zijn en ben jij onderdeel van de afdeling Collectiebeheer.

Wat ga je doen?

 • Het opstellen en/of beoordelen van facility rapporten en conditierapporten;
 • Het verzorgen van de bruikleenadministratie, waaronder het voeren van correspondentie met diverse partijen, het overleggen met bruikleennemers, afstemmen van de kosten en het vastleggen van afspraken met bruikleennemers, -gevers en transporteurs;
 • Het verzorgen van de verzekeringsadministratie, waaronder het inventariseren van verzekerde waarden van objecten en het afhandelen van schadegevallen;
 • Het uitvoeren van conditiecontroles voor en na transporten van objecten, uitvoeren van koerierswerk, het adviseren over het verpakken van objecten voor transport;
 • Het uitvoeren van een risico-analyse bij transport en t.a.v. de expositie van objecten.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt bij voorkeur HBO Reinwardt Academie en bezit goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je hebt affiniteit met onze collectie en de (geschiedenis van de) stad Rotterdam;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring bij een culturele instelling;
 • Je hebt kennis van en ervaring met projectmatig werken;
 • Je bent een teamspeler, resultaatgericht en dienstverlenend;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Rotterdam.

Wat bieden wij?
Een verantwoordelijke en afwisselende baan in een gedreven team! We starten altijd met een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging en uiteindelijk is een vaste aanstelling mogelijk. Het dienstverband is voor 24 uur per week met een salaris van minimaal € 2.335,– tot maximaal € 3.376,– bruto per maand afhankelijk van leeftijd en ervaring. We bieden aantrekkelijke (secundaire) arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget en ontwikkelmogelijkheden.

Hebben wij je enthousiast gemaakt ?
Heb je interesse en voldoe je aan bovenstaand profiel? Stuur je CV en motivatie naar onze P&O adviseur Rianne van Leenen via r.vanleenen@museumrotterdam.nl voor maandag 28 januari 2019. Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met het Hoofd Collectiebeheer, Ingrid de Jager op i.dejager@museumrotterdam.nl.

www.museumrotterdam.nl


, , , , , , , , , , , , , ,