Museum de Gevangenpoort – Vrijwillige rondleider

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: Museum de Gevangenpoort | Functie: Vrijwillige rondleider | Plaats: Den Haag | Omvang: 1 dagdeel per week | Sluitingsdatum: 31/01/2019


Help Museum de Gevangenpoort de lente door!

De Gevangenpoort laat je zien en beleven hoe mensen vroeger werden behandeld als zij werden beschuldigd van crimineel gedrag. Als bezoeker word je je er —soms pijnlijk—van bewust hoe mensen vroeger in Nederland dachten over misdaad en straf en hoe jouw eigen opvattingen nu worden beïnvloed door actuele maatschappelijke ontwikkelingen, hier en elders.

Eeuwenlang was de Gevangenpoort, van oorsprong een toegangspoort tot het Binnenhof, de gevangenis van het machtige Hof van Holland. De combinatie van de Gevangenpoort als historisch monument waar het ooit écht gebeurde, zijn nationale collectie van martel- en strafwerktuigen en de verhalen van historische sleutelfiguren als Johan en Cornelis de Witt, Hugo de Groot en Dirck Coornhert maken de Gevangenpoort tot lieu de mémoire voor de ontwikkeling van onze Nederlandse rechtsstaat.

Vrijwillige rondleiders brengen de verhalen die zich hier hebben afgespeeld tot leven. Elk jaar ontvangt het museum zo’n 60.000 bezoekers. Vooral in het voorjaar is het erg druk. Ben jij de ‘lentevrijwilliger’ die wij zoeken?

Wij zijn per direct op zoek naar vrijwilligers die in de maanden april, mei en juni ons rondleidersteam willen komen versterken.

Vrijwillige Rondleider

(1 dagdeel per week)

Taken

  • verzorgen van rondleidingen voor volwassenen en schoolgroepen
  • verzorgen van stadswandelingen door het historische centrum van Den Haag

Profiel
Je beschikt over historische kennis en vindt het leuk om het publiek met de historie van Museum de Gevangenpoort en haar omgeving kennis te laten maken. Voor jou is het rondleiden in ABN en Engels geen probleem.

Je bent beschikbaar voor rondleidingen in de maanden maart/april/mei/juni op week- en weekenddagen en bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar (eventueel mogelijkheid tot verlenging bij interesse van beide kanten).

Je hebt:

  • ervaring met rondleiden van (school)groepen
  • didactische vaardigheden
  • een representatieve verschijning
  • flexibiliteit en humor

Gesprekken vinden plaats op 12 en/of 14 februari. Wij starten eind februari met een intensieve tweedaagse rondleiderstraining. Daarna wordt in overleg een rooster gemaakt. Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Wij ontvangen graag een korte motivatie per e-mail (educatie@gevangenpoort.nl) of brief t.a.v. Marieke van Os, Korte Vijverberg 7, 2513 AB Den Haag. Voor meer informatie kun je bellen naar 070 – 312 30 65 (bereikbaar ma-di-do).

www.gevangenpoort.nl


, , , , , , , , , ,