Museum Catharijneconvent – Marketeer/Programmaleider ‘Grootste Museum van Nederland’

Vacature | Organisatie: Museum Catharijneconvent | Functie: Marketeer/Programmaleider ‘Grootste Museum van Nederland’ | Plaats: Utrecht | Omvang: 24 uur per week | Sluitingsdatum: 24/01/2019


Twee jaar geleden startte op initiatief van Museum Catharijneconvent het Grootste Museum van Nederland. In het buitenland is het heel normaal om die indrukwekkende kathedraal te bezoeken. Toch lopen veel mensen er in Nederland ongemerkt aan voorbij. En dat terwijl Nederlandse kerken de prachtigste kunstvoorwerpen herbergen, gemaakt door de beste kunstenaars en opgenomen in magistrale interieurs. Met elkaar vormen ze het grootste museum van Nederland. Museum Catharijneconvent, veertien kerken en twee synagogen staan aan de basis van dit bijzondere project. De verborgen topkunst van Nederland wordt zo toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Het project is in 2017 succesvol gelanceerd en wordt omwille van het succes met minimaal drie jaar voortgezet. Voor de doorontwikkeling in deze nieuwe fase zoeken we naar een ervaren markerteer die in de loop van 2019 ook de taken van programmaleider op zich zal nemen. Samen met de educator en de algemeen medewerker vorm je de projectgroep. Je valt onder de afdeling marketing en communicatie.

Marketeer/Programmaleider ‘Grootste Museum van Nederland’

24 uur per week | zzp basis is bespreekbaar

Als marketeer ben je verantwoordelijk voor:

 • Het bedenken en uitvoeren van marketingcampagnes
 • Doorontwikkeling van de landelijke en lokale communicatiestrategie
 • Doorontwikkeling drukwerk en signage bij partnerkerken/-synagogen
 • Het ontwikkelen van content en het beheer van social media en website
 • Het opzetten van acties en samenwerkingsverbanden
 • Voortgangsgesprekken met partners op het gebied van marketing
 • De analyse van cijfers, monitoren van doelstellingen en targets
 • Het voorbereiden van de tweejaarlijkse partnerbijeenkomst op het gebied van marketing
 • Het adviseren van kerken en synagogen buiten het project op het gebied van marketing

Als programmaleider ben je verantwoordelijk voor:

 • Het functioneel aansturen van de projectgroep
 • Het maken en bijhouden van de landelijke planning
 • Het opstellen en bewaken van begrotingen
 • Samen met hoofdcontactpersoon van de locaties de doelen bepalen, planningen maken en evalueren en bijstellen van plannen en doelen
 • Het borgen van het totaalconcept
 • Het voorzitten van tweejaarlijkse partnerbijeenkomsten
 • Het begeleiden van het traject bij toevoegen van nieuwe locaties

Wij bieden:

 • Een veelzijdige functie in een bruisend museum
 • Een inspirerende werkomgeving in de mooiste kerken en synagogen van Nederland
 • Museum Catharijneconvent kent arbeidsvoorwaarden conform de CAO Verzelfstandigde Rijksmusea. De functie is ingeschaald in schaal 9. Het gaat in eerste instantie om een contract voor één jaar, met uitzicht op een verlenging. Ook een zzp-constructie behoort tot de mogelijkheden.

Heb jij affiniteit met kunst en geschiedenis in de Nederlandse kerken en synagogen, wil je je inzetten om dit erfgoed voor de toekomst te bewaren, ben je een teamspeler met een HBO/WO opleiding, heb je ervaring met werken met vrijwilligersorganisaties en minimaal vijf jaar werkervaring, ben je proactief, ontwikkel je graag nieuwe plannen en ben je niet bang om verantwoordelijkheid te dragen? Dan zoeken we jou! Stuur uiterlijk 24 januari 2019 je motivatie en cv naar info@catharijneconvent.nl t.a.v. Douwe Wigersma, o.v.v. vacature Grootste Museum van Nederland, marketeer/programmaleider. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 6 februari 2019.
Voor informatie kun je contact opnemen met Douwe Wigersma, hoofd afdeling Marketing en Communicatie, via 030-2313835.

www.catharijneconvent.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , ,