Museum Boijmans Van Beuningen – Stagiair(e) Marketing en Communicatie

Stage-vacature | Organisatie: Museum Boijmans Van Beuningen | Functie: Stagiair(e) Marketing en Communicatie | Plaats: Rotterdam | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: geen


Museum Boijmans Van Beuningen is een museum met collecties van wereldniveau. Het beheert topverzamelingen op het gebied van oude kunst, prenten en tekeningen, moderne en hedendaagse kunst en kunstnijverheid en design, in totaal ruim 145.000 objecten. De collectie werken op papier is de meest omvangrijke verzameling en is van internationale kwaliteit. Naast de vaste presentatie, organiseert het museum jaarlijks ca. 25 tijdelijke tentoonstellingen en vele uiteenlopende publieksactiviteiten.

Het museum trekt jaarlijks ongeveer 250.000 -300.000 bezoekers. Veel aandacht gaat uit naar het inhoudelijk informeren en actief betrekken van uiteenlopende publieksgroepen: van peuters tot senioren, van leek tot (semi-)professional. Hiertoe ontwikkelt de afdeling Educatie en publieksbegeleiding publieksteksten, video, tours, workshops, de museumnacht, lesprogramma’s, meet & greets en nog veel meer.

Voor het voorjaar van 2019 hebben we bij de afdeling Marketing & Communicatie de volgende stageplek beschikbaar:

Museum Boijmans Van Beuningen is op zoek naar een

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

32 uur per week, circa 6 maanden (start stage mogelijk vanaf februari 2019, of in overleg)

Wil je een keer meelopen bij de marketingafdeling van een groot gerenommeerd internationaal museum? Dan is dit de juiste stageplek voor jou. Als stagiair(e) werk je mee aan het verleiden van een breed publiek om een bezoek te brengen aan de topcollectie van Boijmans en de tentoonstellingen.

Functieomschrijving
Je gaat ons Marketing- & Communicatieteam ondersteunen bij hun werkzaamheden, onder andere met:

  • (Internationale) persbewerking;
  • Uitrollen van de online- en print campagne;
  • Afhandelen van telefonische verzoeken;
  • Verzorgen van de digitale nieuwsbrieven;
  • Up-to-date houden van de website;
  • Bijhouden van persknipsels;
  • Researchklussen t.b.v. de publiekswerving;
  • Ondersteunen van overige werkzaamheden.

Wij zoeken
Een enthousiaste en gemotiveerde HBO- of WO-stagiair met een communicatie en/of kunsthistorische studieachtergrond, die zelfstandig kan werken, proactief, flexibel en creatief is, een vlotte pen heeft en een goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschift. We zijn bij voorkeur op zoek naar een stagiair woonachtig in (de regio) Rotterdam en met een flexibele inzetbaarheid. Affiniteit met kunst is een vereiste. Kennis van Photoshop en In-Design is een pre.

Meer informatie: Marlies Potuijt, medewerker Marketing & communicatie 010-4419488 of pressoffice@boijmans.nl.

Wat bieden wij?
Wij bieden een afwisselende stageplek in een plezierige werkomgeving in een vooraanstaand kunstmuseum, gedurende vijf of zes maanden. De stagiaires hebben een eigen begeleider op de afdeling, maar maken deel uit van de afdeling als geheel. Onderdeel van elke stage maakt dan ook uit de algehele ondersteuning van de afdeling, deelname aan afdelingsvergaderingen, bijdragen aan openingen en evenementen, etc. Dit maakt dat stagiaires een goed beeld krijgen van de verschillende aspecten van het werk als museumeducator en kennis maken met de verschillende afdelingen van een museum. Binnen de stages is ruimte om in overleg een eigen of opleiding gerelateerde opdracht uit te voeren. Een stagevergoeding is niet beschikbaar.

Geïnteresseerd?
Stuur dan zo snel mogelijk een sollicitatiebrief met CV naar Marlies Potuijt pressoffice@boijmans.nl o.v.v. Stage Marketing & communicatie.

www.boijmans.nl/werken-bij


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,