Migratie Museum – Host

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: Migratie Museum | Functie: Host | Plaats: Den Haag | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: geen


Het Haagse stadscentrum kent sinds afgelopen september een nieuwe ontmoetingsplek die het Haags erfgoed rondom migratie toegankelijk maakt voor een breed publiek, het Migratie Museum. Het museum verzamelt verhalen over migratie en presenteert ze op hedendaagse wijze.

Verhalen over mensen die om allerlei redenen naar Nederland kwamen, hun leven in de Hofstad opbouwden en daarmee een belangrijke bijdrage leverden aan het Den Haag van nu. Door middel van tentoonstellingen, culturele evenementen, debatten, lezingen en andere publieksactiviteiten vertelt het museum de verhalen.

Het Migratie Museum zoekt enthousiaste vrijwilligers die ervoor willen zorgen dat het museum een plaats is waar bezoekers zich welkom voelen.

Per direct zijn wij op zoek naar enthousiaste

Hosts

vrijwillig, omvang in overleg

Taken

Als host ontvangt u de bezoekers en geeft u hen de informatie die nodig is om het meeste uit hun bezoek te halen. U beantwoordt vragen en helpt mee met de horeca van het museum. Daarnaast ondersteunt de staf van het museum waar nodig.

Het museum is van woensdag tot en met zondag van 12-17 uur geopend en de werkzaamheden vinden in de regel binnen deze uren plaats.

Het Migratie Museum biedt u een interessante en dynamische omgeving waar ontmoeting en verrassende gesprekken plaatsvinden.

Heeft u belangstelling om u als vrijwilliger in te zetten voor het museum en ons kleine team te versterken? Neem contact op met het Mara Liza via vrijwilligers@migratie-museum.nl.

www.migratie-museum.nl


, , , , , , , , , , , , ,