Hoogte80 Festival – Programmeur / Artistiek Leider

Vacature | Organisatie: Hoogte80 Festival | Functie: Programmeur / Artistiek Leider | Plaats: Arnhem | Omvang: n.v.t. | Sluitingsdatum: 10/02/2019


Sinds 2009 presenteert Hoogte80 elk jaar rondom Hemelvaartsdag een meerdaags podiumkunstenfestival met een uitgebreide samenstelling van theater, muziek, dans, circus, kleinkunst, straattheater en een interdisciplinaire programmering. Hoogte80 verbindt dit inhoudelijke programma met de unieke buitenlocatie, inclusief het adembenemende uitzicht en een feestelijke sfeer van ontmoeting. Het festival heeft een laagdrempelige, ‘parade-achtige’ opzet waarbij (jong) podiumkunsttalent de mogelijkheid krijgt om zich te laten zien aan een groot en relatief cultureel onervaren publiek. Gedurende vier dagen staan er ruim 100 voorstellingen op ons festivalterrein en daarbuiten. De ogenschijnlijke ‘laid back’ sfeer van het festival brengt de makers een fijne, open houding van het publiek.

Stichting Hoogte80 Festival zoekt voorafgaand aan komende editie een

Programmeur / Artistiek Leider

Hoogte80 Festival is de afgelopen jaren gegroeid van een gezellig en vermakelijk lentefestival naar een professioneel podiumkunsten festival met inhoudelijke en maatschappelijke ambities. Hoogte80 wil een inhoudelijk sterker en essentiële rol in nemen in de lokale, regionale en landelijke podiumkunsten en het festivallandschap. Om dit te realiseren zijn wij op zoek naar een artistiek leider. Omdat wij het belangrijk vinden dat je eerst het festival leert kennen, en wij jou, geef je voor de komende editie – als programmeur – mede vorm aan het festival welke van 30 mei tot en met 2 juni plaatsvindt.

Functie-omschrijving
Als artistiek leider ontwikkel je een artistieke visie op het inhoudelijke beleid van de organisatie op (middel)lange termijn. Binnen de financiële totaalkaders stel je een jaarlijkse multidisciplinaire programma samen, waaronder de speciaal voor Hoogte80 te ontwikkelen projecten en concepten. Dit programma is jaarlijks divers en inhoudelijk actueel. Je bedenkt hiervoor jaarlijks een thematische aanpak en spanningsboog binnen het programma. Samen met de zakelijk leider en marketing coördinator bedenk je het jaarlijkse beeldmerk welke hoort bij het thema en begeleidt je het ontwerpproces. Je onderhoudt contacten met (regionale) culturele instellingen, theatermakers, creatieven die op artistiek gebied samenwerkingspartners kunnen worden/zijn. Daarnaast onderhoud je een (inter)nationaal netwerk ten behoeve van de (inter)nationalisering van het festival. En -last but not least- schrijf je de inhoudelijke visie en concepten ten behoeve van subsidieaanvragen.

Wie zoeken wij?
Je beschikt over aantoonbare ervaring en een relevant netwerk. Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen op je vakgebied en hebt een sterke voorkeur voor een actuele en inclusieve programmering waarin jong talent een belangrijk onderdeel van vormt. Je bent creatief, zelfstandig, enthousiast en ongecompliceerd. Je werkt verbindend en je schroomt je niet om je handen vuil te maken. Je bent in staat de kernwaarden van het festival te vertalen naar een inhoudelijk interessant en tegelijkertijd toegankelijk programma. Als je van buiten Arnhem komt weet jij je in no-time kenbaar te maken en de juiste mensen te vinden die jij nodig hebt.

Wat bieden wij?
Hoogte80 biedt een dynamische omgeving met korte lijnen waarin jij ruimte krijgt om invulling te geven aan je functie en opdracht. Je ontvangt een vergoeding welke afhankelijk is van je kennis, ervaring en netwerk, wij volgen daarin marktconforme tarieven. Je werkzaamheden lopen het hele jaar door en het spreekt vanzelf dat je in de aanloop naar, en tijdens het festival zelf meer uren maakt.

Enthousiast? Reageer!
Stuur je cv en motivatiebrief naar Harold Oddens, zakelijk leider via harold@h80festival.nl met als onderwerp: Vacature Programmeur/Artistiek leider Coördinator. Reageren kan tot en met 10 februari 2019. De gesprekken vinden plaats in week 7 (11 tot en met 15 februari). Bij vragen bel 06-525 398 53.

www.h80festival.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,