Forteiland Pampus – Gastvrouw/gastheer

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: Forteiland Pampus | Functie: Gastvrouw/gastheer | Plaats: Muiden | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: geen


Houd jij van mensen en zorg je graag dat ze zich welkom voelen?

Forteiland Pampus is prachtig gelegen in het IJmeer. Het werd in de 19e eeuw gebouwd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie van forten rondom de stad Amsterdam. Tegenwoordig is Pampus UNESCO-werelderfgoed en het officiële bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam. Duizenden bezoekers van alle leeftijden weten ieder jaar het eiland te vinden. Ze komen voor de rust, de ruimte, de geschiedenis, de spannende kinderspeurtochten, de schoolprogramma’s, noem maar op – kortom, een gevarieerd publiek.

Vanwege de opening van de nieuwe educatieve attractie “De Ballonvaart” is Forteiland Pampus op zoek naar

Vrijwillige Gastvrouwen / Gastheren

omvang in overleg

Vanaf april 2019 opent deze spectaculaire installatie, waarbij bezoekers in een ballonmandje stappen en dankzij een 360 graden-projectie het gevoel krijgen dat ze in een luchtballon over de Stelling van Amsterdam vliegen. Hiermee wordt het spannende programma van Pampus nog rijker. Het eiland is al bekend om zijn Pampus Xperience, waarin kinderen én volwassenen het authentieke 19e-eeuwse fort ontdekken met interactieve opdrachten. En wie gewoon door het oude fort wil dwalen krijgt daar ook alle vrijheid toe!

Als gastvrouw/-heer op Pampus heet je de bezoekers welkom als ze van de boot stappen, je maakt ze wegwijs, begeleidt ze naar de Ballonvaart, maakt een praatje, en verkoopt souvenirs in de museumshop. En natuurlijk helpt jouw bijdrage dit unieke UNESCO-werelderfgoed in stand te houden!

Wij bieden

  • een van de mooiste plekken om vrijwilligerswerk te doen van Nederland. De boottocht erheen is elke keer al een uitje op zich en bij alle weersomstandigheden is Pampus een prachtige plek, ver van de drukte van het vasteland.
  • een dankbaar publiek. De bezoekers zijn een dagje uit en dat merk je!
  • een kilometervergoeding.
  • een hechte en gezellige groep vrijwilligers die Pampus een warm hart toedragen.
  • een jaarlijks vrijwilligersuitje en gezellige borrels.
  • vervoer van Muiden naar het eiland, gratis lunch, koffie en thee.
  • uiteraard krijg je van tevoren uitgebreid informatie en word je door collega’s ingewerkt.

Wij vragen

  • gemiddeld minimaal twee dagen beschikbaarheid per maand tussen april en oktober; precieze invulling hiervan kan uiteraard in overleg.
  • hart voor de bezoekers; je bent sociaal, behulpzaam en gastvrij.
  • een geldige Verklaring omtrent het Gedrag (die hoef je pas aan te vragen als je bij ons komt werken en is gratis).

Heb je interesse of wil je eerst nog wat meer weten? Voor reacties of meer informatie kun je een mail sturen naar Barbara Oudejans, educatie@pampus.nl, of bellen met 0294-262326. Kijk voor meer informatie over het eiland op onderstaande website.

We zien je graag op Pampus!

pampus.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,