Cuypershuis – Museumdocent

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: Cuypershuis | Functie: Museumdocent | Plaats: Roermond | Omvang: n.v.t. | Sluitingsdatum: geen


Het Cuypershuis richt zich op thema’s rondom architectuur en hedendaagse interieurvormgeving. Dit doen wij door het organiseren van exposities, het aangaan van samenwerkingsverbanden en het aanbieden van educatieve activiteitenprogramma’s. Ook zoeken wij aansluiting bij toeristische en culturele activiteiten in en rondom Roermond.

Het museumgebouw is het belangrijkste onderdeel van de collectie van het Cuypershuis. Cuypers heeft het zelf ontworpen en het is een van zijn vroegste en belangrijkste werken.

Vrijwilligers gezocht voor het rondleiden van schoolklassen.

Museumdocent

Het Cuypershuis zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om vijf tot tien keer per jaar kinderen en jongeren rond te leiden. Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk op het gebied van cultuur en educatie? Dan is werken als museumdocent in het Cuypershuis misschien iets voor je.

Als museumdocent verzorg je vijf tot tien keer per jaar een rondleiding aan schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Vóór, na of tijdens de rondleiding maken de leerlingen soms opdrachten of volgen ze een workshop. Museumdocenten die rondleiden in het Cuypershuis, doen dat in principe ook in de tweede museumlocatie: het Historiehuis Roermond (kijk hiervoor op de website www.historiehuis.nl).

De spreiding van scholenbezoeken over het jaar is onregelmatig. De rondleidingen vinden altijd plaats op schooldagen, meestal in de ochtend. Een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur, de groepen worden meestal in tweeën gesplitst. De rondleiding duurt per halve groep dan maximaal drie kwartier.

Museumdocenten moeten didactische vaardigheden hebben om informatie op een interactieve manier over te dragen aan leerlingen van allerlei niveaus. Ervaring als docent of andere professionele ervaring met kinderen is een pré.

Interesse in Cuypers of in de geschiedenis van Roermond is vereist, maar voorkennis hoef je niet te hebben. Nieuwe museumdocenten volgen een inwerkprogramma en … al doende leert men!

Reageren?
Wilt u een van deze nieuwe museumdocenten zijn? Stuur dan per e-mail uw sollicitatie en cv naar museum@roermond.nl onder vermelding van museumdocent. Voor uitgebreide informatie over deze vacature kunt u kijken op www.historiehuis.nl en www.cuypershuis.nl.

, , , , , , , , ,