Café Theater Festival – Hoofd Productie

Vacature | Organisatie: Café Theater Festival | Functie: Hoofd Productie | Plaats: Utrecht | Omvang: 0,35 fte | Sluitingsdatum: 31/01/2019


Stichting CafeTheaterFestival organiseert jaarlijks het Café Theater Festival (CTF) in Utrecht op verschillende plekken in de binnenstad. Tevens heeft de stichting in 2018 twee kleinere satellietfestivals opgericht in Tilburg en Zwolle. Voor het festival volgen jonge professionele theater- en dansgezelschappen een ontwikkeltraject in de Café Theater Fabriek. Ze maken een korte voorstelling voor een eigen café, geïnspireerd door de ruimte en het cafépubliek. Tijdens het CTF Utrecht is de stad vier dagen lang het toneel van allerlei verrassende vormen van theater in de publieke ruimte. Zo’n 19.000 bezoekers zien tijdens het festival theater in de informele sfeer van de kroeg: van urban dance tot vertellingen en van muziektheater tot mime. De kroegen zijn voor een deel gevuld met nietsvermoedende bezoekers die vervolgens worden verleid om nog meer voorstellingen te bezoeken. Het festival wil hiermee een brug slaan tussen aanstormende podiumkunstenaars en een nieuw, groot publiek.

Stichting CafeTheaterFestival zoekt vanaf 1 april 2019 een nieuwe:

Hoofd Productie

(freelance, 95 dagen op jaarbasis, gemiddeld 0,35 fte)

Het CTF Utrecht vindt plaats op 7 tot en met 10 maart 2019 en neemt tevens deel aan diverse culturele evenementen als de Nieuwjaarsduik en het Uitfeest. Het CTF Utrecht wordt geleid door een tweekoppige directie in samenwerking met een team van jonge, gedreven organisatoren; deels freelance-functies, deels vrijwillige werkervaringsplekken. De festivals in Zwolle en Tilburg worden aangestuurd door de directie en uitgevoerd door lokale projectgroepen.

In verband met vertrek van het huidige Hoofd Productie zoeken wij een opvolger. De functie gaat in op 1 april, maar we vragen het nieuwe hoofd om alvast mee te lopen tijdens het komende festival om een goede indruk op te doen van de werkpraktijk.

Functie en taken
Je geeft leiding aan het productieteam, dat bestaat uit zowel freelance als werkervaringskrachten. Het team is verantwoordelijk voor de productie van het jaarlijkse festival in Utrecht en overige activiteiten door het jaar heen. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor de productiemedewerkers van CTF Tilburg en Zwolle en voorzie je hen van advies.

Globaal takenpakket:

 • Eindverantwoordelijk voor alle kerntaken van de afdeling, waaronder planning, organisatie, uitvoering, budget en controle.
 • Aansturen van de freelance productiemedewerkers en begeleiden van de werkervaringskrachten.
 • Verantwoording afleggen aan directie en deelname aan overleggen met directie en hoofd marketing.
 • Zorg dragen voor de gehele pre-productie en productie van het festival, houdt het overall overzicht en bent de spin in het web.
 • Eindverantwoordelijk voor artiestenproductie, programmaproductie, locatieproductie, technische productie, draaiboeken, vergunningen, crewcatering, kantoorzaken, opslag, planningen, contracten en vrijwilligerscoördinatie.
 • Verantwoordelijk voor het contact met partners als leveranciers en locaties en het voeren van de onderhandelingen met deze partijen.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseur van de productie van het CTF Tilburg en Zwolle.

De werkdruk varieert sterk door het jaar heen en komt in totaal uit op ongeveer 95 werkdagen, waarvan je het grootste deel aan het CTF Utrecht besteedt en een klein deel aan het landelijke festivalbeleid. In april tot en met september werk je 1 tot 1,5 dag per per week voor het festival, in oktober tot en met december gemiddeld 2 dagen per week, en in januari tot en met maart loopt dit op tot 2-3 dagen per week. We zoeken iemand die hierin flexibel is en goed in staat is de eigen tijd in te delen.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Veel ruimte voor eigen inbreng.
 • Een gezellige, informele werkomgeving in een jong, ambitieus team.
 • Een werkplek op het CTF-kantoor in Theaterhuis de Berenkuil.
 • Een freelance projectvergoeding.

Jij?

 • Hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Hebt aantoonbare affiniteit met theater en/of de culturele sector.
 • Bezit natuurlijk leiderschap.
 • Bent in staat tot het halen van doelen binnen de gestelde budgetten en deadlines.
 • Bent een grote aanpakker.
 • Werkt zelfstandig en flexibel.
 • Woont bij voorkeur in Utrecht.
 • Kunt goed overweg met een jong festivalteam.

Enthousiast?
Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk 31 januari naar info@cafetheaterfestival.nl ter attentie van de directie Daan Lustenhouwer en Alinde Hoeksma. Op 1 februari hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats op 6 en 7 februari. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen via hetzelfde e-mailadres.

Voor de organisatie wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling over gender en culturele achtergrond. We stimuleren kandidaten van diverse culturele achtergronden te solliciteren.

www.cafetheaterfestival.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,