Bureau Vermaeck – Marketing en Communicatiemanager

Vacature | Organisatie: Bureau Vermaeck | Functie: Marketing en Communicatiemanager | Plaats: Rotterdam | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 07/03/2019


Bureau Vermaeck ontwikkelt concepten en produceert bijzondere ervaringen op spannende locaties in en voor de stad Rotterdam. Variërend van het Kid Dynamite Jazz Festival op Katendrecht, de tentoonstelling Fabeltjesland op de Wilhelminapier, IJsvrij Park Festival in Het Park bij de Euromast en de World Police & Fire Games Rotterdam in 2021. Altijd vanuit de wens bezoekers een nieuw stukje van de stad te laten ontdekken en ongewone dingen te laten beleven. Onze visie is dat de beste ervaring ontstaat uit een sterk concept, gedragen door een netwerk van partners, dat vanuit gedeelde waarden betekenisvol is. In de meeste gevallen is Bureau Vermaeck de bedenker van het concept maar soms stellen initiatiefnemers ons de vraag hun idee naar een hoger niveau te tillen.

Vanwege de groei van ons bedrijf en een aantal bijzondere projecten die in de planning zitten zoeken we op korte termijn een:

Marketing en Communicatiemanager

Het gaat om een functie van 32 uur met de mogelijkheid tot het uitbreiden naar 40 uur in drukke perioden of tijdens de uitvoer van evenementen.

Wat we zoeken
We zoeken iemand met een liefde voor de creatieve sector en events die het leuk vindt om mee te denken over bestaande en nieuwe festivals, tentoonstellingen en evenementen. Je bent creatief genoeg om in de conceptfase mee te brainstormen en kunt vanuit jouw expertise inhoud toevoegen en strategische partners vinden zodat het project zeker weten succesvol wordt. Succesvol in de betekenis van zowel het feit dat aantallen geprognotiseerde bezoekers (zowel B2C als B2B) worden gehaald, als wel het beoogde financiële resultaat. Je kunt doelgroepen bepalen en daar een stevige propositie en onderscheidende positionering op afstemmen. Tot slot vertaal je de strategie naar een cross mediale campagne met passende fysieke en digitale uitingen en content. Het niveau van je werkzaamheden is daarom zowel praktisch als strategisch. Het schrijven van (online) content vind je leuk maar je voert net zo gemakkelijk gesprekken met voor het concept strategisch waardevolle partners.

Vanwege jouw rol is het belangrijk dat je goede sociale en ook leidinggevende vaardigheden bezit. Bureau Vermaeck is een jong en dynamisch bureau dat werkt met 10 enthousiaste professionals en jij bent degene die de marketing en communicatie overziet. Je gebruikt als klankbord een team experts op het gebied van PR, Sales en Vormgeving. Je bent onderdeel van dit team, werkt graag samen maar bewaakt de grote lijnen en kunt vanuit de inhoud een trekkersrol vervullen. Je rapporteert rechtstreeks aan de directie.

Tot slot, maar niet in de laatste plaats, ben je doelgericht. Al onze projecten hebben een ding gemeen: binnen een kort tijdsbestek moet de doelgroep worden bereikt, overtuigd worden een evenement te bezoeken en overgaan tot conversie. Je kunt omgaan met de hype van targets en kaartverkoop en bent gewend creatieve ideeën te bedenken ten behoeve van dit doel. De functie vraagt hierbij een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid: als het erop aan komt ben je in staat en bereid om de handen uit de mouwen te steken.

Voorwaarden:

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt 10 jaar ervaring in marketing en communicatie in de event- en entertainmentbranche, waarvan enkele jaren in een leidinggevende rol.
  • Je bent bekend in het Rotterdamse, kent partijen en instanties daarin goed en hebt hierin een netwerk opgebouwd.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed en bent creatief in het schrijven van persberichten, nieuwsbrieven en online content voor website en social media.
  • Je vindt het leuk zowel uitvoerend als strategisch bezig te zijn.
  • Je weet dat niet elk project zich commercieel laat vertalen maar kunt wel commercieel denken. Juist de balans hiertussen begrijp je als geen ander.
  • Je vindt het geen probleem om in aanloop en tijdens de uitvoer van projecten volledig beschikbaar te zijn, ook buiten kantooruren.
  • Je bent stressbestendig en weet met humor het team en stakeholders te stimuleren.
  • Het is belangrijk dat je ervaring hebt van online marketing (SEO, SEA, Google Analytics, WordPress, Facebook Advertising, Targeting en Adwords).

Procedure
Je kunt reageren op de vacature tot en met 7 maart door je motivatie en cv te sturen naar info@bureauvermaeck.nl. Op 8 maart hoor je of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. We nodigen voor die ronde 3 tot 5 kandidaten uit die zich op het gesprek voorbereiden met een korte opdracht. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 15 maart. Mocht je die dag verhinderd zijn, vermeld dit dan bij je sollicitatie.

Meer informatie over de vacature kun je opvragen bij Eva van der Vegt, via eva@bureauvermaeck.nl.

www.bureauvermaeck.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,