Stichting Haags Historisch Museum – Coördinator Museumeducatie

Vacature | Organisatie: Stichting Haags Historisch Museum | Functie: Coördinator Museumeducatie | Plaats: Den Haag | Omvang: 22 uur per week | Sluitingsdatum: 03/01/2019


Waar ooit de schutters van het Sint Sebastiaansgilde bijeen kwamen, ligt tegenwoordig het Haags Historisch Museum. Prachtig gelegen aan de Hofvijver, midden in het historische centrum van Den Haag. Hier leren bezoekers alles over de geschiedenis en de ontwikkeling van de stad Den Haag. Prachtige schilderijen en bijzondere voorwerpen brengen dit verhaal tot leven. In het museum is een gevarieerde collectie te vinden: van historische stadsgezichten en een Haagse groeikaart tot het poppenhuis van jonkvrouwe Lita de Ranitz en de tong en vinger van de gebroeders De Witt. Naast de vaste collectie zijn er ook altijd tijdelijke tentoonstellingen, met wisselende onderwerpen. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven!

Stichting Haags Historisch Museum zoekt een

Coördinator Museumeducatie

(22 uur per week)

Organisatie
De coördinator museumeducatie ressorteert onder het afdelingshoofd educatie en presentatie

Doel van de functie
De organisatie en administratie van het educatieve aanbod van de stichting Haags Historisch Museum voor het onderwijs, primair en voortgezet, en voor andere groepen bezoekers.

Functiebestanddelen

 • Zelfstandig verzorgen van de organisatie, administratie en inroostering van de museumlessen, van educatieve groepsbezoeken, educatieve activiteiten gerelateerd aan projecten en rondleidingen. Is verantwoordelijk voor de organisatie van de aanwezigheid van museumdocenten en vrijwillige rondleiders.
 • Onderhoudt contacten met en benadert het onderwijs en groepen bezoekers. Geeft voorlichting over het (educatieve) aanbod van de stichting Haags Historisch Museum. Is medeverantwoordelijk voor de mailingen over het aanbod aan scholen en instellingen.
 • Verantwoordelijk voor de opvang van bezoekersgroepen. Is eerste aanspreekpunt voor de bezoekende groepen.
 • Heeft collegiaal overleg met museumdocenten en de collega’s van de afdeling educatie en presentatie. Fungeert als sparringpartner voor de educator bij het ontwikkelen van lessen, lesmateriaal en workshops en is als collega van de afdeling inzetbaar voor operationele werkzaamheden.

Functie-eisen

 • MBO administratief.
 • Ervaring in plannen.
 • Flexibel.
 • Overzicht kunnen bewaren.
 • Snel kunnen schakelen.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Teamspeler.
 • Ervaring in werken binnen musea is een pre.

Wat we bieden
Een afwisselende functie in een dynamische omgeving die een beroep doet op je zelfstandigheid. Uitbetaling via een payrollconstructie. Bedrag is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Bel voor meer informatie, Diana Timmer (hoofd afdeling educatie en presentatie) telefoon 070 312 30 65 of mail direct je CV en motivatiebrief naar timmer@haagshistorischmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature coördinator museumeducatie’. Sluitingsdatum is 3 januari 2019. De eerste gesprekken vinden plaats midden januari. Dertig dagen na afronding van deze procedure worden alle sollicitaties vernietigd conform de AVG richtlijn.

Wij onderschrijven de Code Culturele Diversiteit. Daarom zoeken we actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond van ons personeel. Kandidaten die zich hierin herkennen roepen we vooral op te reageren.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

www.haagshistorischmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , ,