Stichting Cinekid – Stagiair(e)s Cinekid

Stage-vacature | Organisatie: Stichting Cinekid | Functie: Stagiair(e)s Cinekid | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32 tot 40 uur per week | Sluitingsdatum: 13/03/2019


Wil jij ervaring op doen bij het grootste kindermediafestival van Europa? Cinekid heeft maar liefst tien stagevacatures in de aanbieding!

Cinekid is een tiendaags festival op het gebied van film, televisie en digitale cultuur voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar op het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 35 steden door het land. Het evenement vindt plaats tijdens de herfstvakantie en trekt zo’n 65.000 bezoekers. Het publieksprogramma bestaat uit televisie- en filmvertoningen en het MediaLab; een digitale speeltuin van ruim 1.200 m2 met allerlei workshops en installaties.

Daarnaast is er een professionals programma voor de internationale (media)industrie dat gecoördineerd wordt door Cinekid for Professionals (CfP). Ook biedt Cinekid jaarrond allerlei projecten en opdrachten aan die gericht zijn op de versterking van de positie van kinderen ten opzichte van media. Denk hierbij aan workshops, een speciale app, filmvertoningen met de klas maar ook leerkrachtentrainingen.

Wij zoeken

Stagiair(e)s Cinekid

Omvang: 32 tot 40 uur per week

Onze stages bieden de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende facetten die komen kijken bij het organiseren van een festival en/of projecten. De stages variëren in aantal dagen en maanden en worden vergoed met een stagevergoeding van € 250 per maand bij een voltijds aanstelling.

Kijk hieronder of er een passende stage voor jou bij zit

  • Cinekid for Professionals: we zoeken dé duizendpoot die ervoor zorgt dat het vierdaagse event voor Professionals op rolletjes verloopt.
  • Film: we zoeken een gedreven stagiair(e) met een passie voor film die goed kan plannen en organiseren.
  • Digitale Cultuur: we zoeken een productiewonder voor de internationale kunstinstallaties in het Cinekid MediaLab.
  • Educatieve Mediaworkshops: we zoeken een creatieve aanpakker die de nieuwe Cinekid workshops gaat ontwikkelen.
  • Grafische vormgeving: we zoeken een creatieveling die samen met onze grafisch vormgever alle grafische output voor Cinekid ontwikkelt.
  • Vrijwilligerscoördinatie: we zoeken een assistent die de vrijwilligerscoördinatoren bijstaat in de zoektocht naar ruim 300 vrijwilligers.
  • Televisie: we zoeken een stressbestendige en spontane spin in het web die contact onderhoudt met de omroepen en BN’ers waar we mee samenwerken.
  • ScreeningClub for Professionals: we zoeken dé producent van de ScreeningClub; de digitale videotheek van het Cinekid Festival waar sales agents en distributeurs meer dan 300 producties bekijken.
  • Educatie & Productie: we zoeken een enthousiasteling die de afdeling Educatie ondersteuning kan bieden bij zowel producties van verschillende workshops als het ontwikkelen van educatief lesmateriaal.

Wij bieden jou
Een interessante, internationale omgeving en een kans om kennis te maken met de internationale (kinder)media-industrie. Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld en Cinekid for Professionals is uniek in Europa. Er wordt op een zakelijke manier gewerkt in een informele organisatie. Je draait als stagiair(e) volwaardig mee als medewerker.

De stage biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende facetten die komen kijken bij het organiseren van een festival en/of projecten. De stages variëren in aantal dagen en maanden maar worden vergoed met een stagevergoeding van € 250 per maand bij een voltijds aanstelling. In de zomermaanden kan in goed overleg vakantie opgenomen worden (maximaal 2 weken).

Ben je nieuwsgierig geworden?
Kijk dan snel naar de actuele vacatures op onze website op en reageer! Daar staat per stage aangegeven bij wie je kunt solliciteren.

www.cinekid.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,