Prins Bernhard Cultuurfonds – Stagiair(e) Project Manager Anjeractie

Stage-vacature | Organisatie: Prins Bernhard Cultuurfonds | Functie: Stagiair(e) Project Manager Anjeractie | Plaats: Amsterdam | Omvang: 2 dagen per week (januari t/m juni 2019) | Sluitingsdatum: geen


Onder het motto “Houd Cultuur en Natuur Levend” halen we tijdens de Anjeractie geld op door te collecteren met bussen en via online crowdfunding. Om de collecte ‘nieuwe stijl’ tot een succes te maken zoeken we een zelfstandig stagiair(e), die met enthousiasme de innovatieve aspecten rondom de collecteweek begeleidt.

De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze vindt plaats van 19 t/m 25 mei 2019. De collectanten zijn leden van plaatselijke culturele clubs (zangkoor, fanfare, toneelvereniging, majorette, etc). Van het opgehaalde geld gaat 50% naar de clubkas van de club, de overige 50% gaat naar cultuur en natuur in de regio. Sinds 2016 biedt het Cultuurfonds ook de online collecte aan, deze start in februari en loopt tot eind mei.

Prins Bernhard Cultuurfonds zoekt een

Stagiair(e) Project Manager Anjeractie

(2 dagen per week | januari t/m juni 2019)

De functie

 1. Je begeleidt, adviseert en stuurt de clubs aan die een pagina aanmaken op het crowdfundingplatform www.anjeractie.nl. Je beheert het dashboard van het platform, verzorgt de backoffice en bent aanspreekpunt voor de clubbeheerders. Aan het eind van de online collecte maak je een analyse met rapportage, conclusies en advies die als basis dienen voor de volgende online collecte.
 2. In 2018 is overgestapt op een nieuw softwarepakket waarin de gehele Anjeractie digitaal wordt verwerkt, van logistiek tot financiële afhandeling. Tijdens je stage onderzoek je in Collecteweb de mogelijkheden van de wijken/looproutes, je ontwikkelt een instructie/draaiboek en FAQ ten behoeve van de coördinatoren zodat zij beter hun weg vinden in Collecteweb en optimaal voordeel kunnen halen uit de voor hen nog onbekende mogelijkheden. In tweede instantie help je daar waar hulp wordt gevraagd, je hebt dus veel contact met de vrijwilligers zelf. Tot slot breng je in kaart waar wordt gecollecteerd en waar nog ruimte is voor nieuwe clubs om mee te doen.
 3. In 2019 vindt een pilot plaats met 250 nieuwe collectebussen waar niet alleen contant in kan worden gedoneerd maar ook met bankpas (met pin en contactloos). Je hebt contact met, en begeleidt de coördinatoren en verenigingen die aan de pilot deelnemen.

De stageplek beslaat 2 dagen per week, en loopt bij voorkeur van januari t/m juni 2019.
Je ondersteunt de landelijk coördinator Anjeractie van het Cultuurfonds met de innovatieve aspecten rondom de Anjeractie.

Over jou:

 • Enthousiast en proactief
 • Stressbestendig en in staat zelfstandig te werken
 • Nieuwsgierig en innovatief
 • Affiniteit met cultuur en natuur
 • Interesse in (online) fondsenwerving
 • HBO+

Wij bieden:

 • Een leerzame tijd bij een gevestigde organisatie in de culturele sector
 • Contact met een breed netwerk door het hele land
 • Kennis en ervaring in fondsenwerven
 • Een prachtige werkplek aan de Herengracht in Amsterdam en een stagevergoeding

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. We werken met twaalf provinciale afdelingen en een landelijk bureau.

Interesse?
Stuur je motivatie en CV aan de landelijk coördinator Anjeractie, Mw. Hedwig Paesbrugge, via h.paesbrugge@cultuurfonds.nl.

www.cultuurfonds.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , ,