NEMO – Stagiair(e) Educatie

Stage-vacature | Organisatie: NEMO | Functie: Stagiair(e) Educatie | Plaats: Amsterdam | Omvang: 4 of 5 dagen per week | Sluitingsdatum: geen


NEMO daagt iedereen, van jong tot oud, uit om te ontdekken hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. We laten zien hoe bijzonder alledaagse dingen zijn of brengen abstracte wetenschap juist op een toegankelijke manier. Zo maken we kennis voor een breed publiek toegankelijk en brengen we wetenschap dichtbij. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen binnen en buiten het museum.

Het team Educatie & Onderzoek (10 medewerkers) ontwikkelt programma’s voor verschillende niveaus en leeftijden in het onderwijs. Zowel activiteiten voor schoolgroepen bij museumbezoek, als programma’s voor in de klas. Bovendien biedt NEMO nascholingscursussen, congressen, lezingen en workshops voor leerkrachten en docenten. Als expertisecentrum van NEMO op het gebied van leren over wetenschap en technologie draagt de afdeling bij aan onderzoek naar het leren binnen dit domein door kinderen.

We zoeken per februari 2019 een:

Stagiair(e) Educatie

4 of 5 dagen per week, bij voorkeur 6 maanden (maar minimaal 3 maanden)

Werkzaamheden
Wij bieden je de mogelijkheid om een actieve bijdrage te leveren aan het team, onder andere door mee te werken aan onze lopende en nieuwe projecten. Op deze manier ben je nauw betrokken bij de ontwikkeling van het lesmateriaal en alle activiteiten die E&O (in samenwerking met verscheidene organisaties) coördineert.

Profiel

  • Relevante HBO/WO opleiding.
  • Goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
  • Zelfstandige en oplossingsgerichte instelling.
  • Affiniteit met onderwijs en wetenschapseducatie.

Solliciteren
Zin om aan de slag te gaan in een leerzame omgeving binnen een enthousiast team? Stuur dan je motivatie en CV naar hr@e-nemo.nl o.v.v. Stage E&O. Je wordt begeleid door een medewerker van de afdeling Educatie & Onderzoek. De stagevergoeding bedraagt € 250 BPM o.b.v. een 40-urige werkweek. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Shirley Wouters, tel: 020 5313140, of via wouters@e-nemo.nl.

www.nemosciencemuseum.nl


, , , , , , , , , , ,