Nationaal Archief – Gastvrouwen / -heren

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: Nationaal Archief | Functie: Gastvrouwen / -heren | Plaats: Den Haag | Omvang: 4 dagdelen per maand | Sluitingsdatum: geen


Wij zijn het Nationaal Archief. Bij ons vind je antwoorden op vragen over jouw leven, onze geschiedenis en onze samenleving. Hier ontdek je hoe het recente en verre verleden ons dagelijks bestaan beïnvloeden. Eén van onze belangrijkste taken is het bewaren van (overheids)archieven. In de 137 kilometer aan papieren archieven, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en 1,2 petabyte aan digitale bestanden, wordt 1000 jaar geschiedenis tastbaar.

Burgers, journalisten, onderzoekers, historici en vele anderen raadplegen en gebruiken onze stukken op de studiezaal. Voor scholen hebben we speciale educatieve interactieve programma’s samengesteld. En in steeds wisselende tentoonstellingen presenteren wij onze topstukken.

Recht op informatie is ons uitgangspunt. Iedereen mag in onze collectie opzoeken wat er in ons verleden is gebeurd of gezegd. Dat geldt niet alleen voor papieren archief. Ook digitaal archief moet je in de toekomst nog kunnen raadplegen. Daarom inspireren en stimuleren we overheden hun informatie slim te verzamelen en duurzaam te beheren.

We zetten specialistische kennis en innovatieve technologie in om alle data toekomstbestendig te bewaren en toegankelijk te maken. Hiervoor werken we nauw samen binnen de overheid en met Regionale Historische Centra, nationale en ook internationale instellingen. Zo houden we onze collectie voor iedereen bereikbaar. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en tot in de verre toekomst.

De transitie naar een digitale samenleving maakt dat ons werkterrein ingrijpende veranderingen ondergaat. Archivering bevindt zich middenin de dynamiek van technologische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Het Nationaal Archief is voor het publiekscentrum op zoek naar vrijwilligers in de rol van

Gastvrouwen / -heren

Wil jij deel uitmaken van het mooie, veelzijdige werk dat wij doen? Reageer dan op de vacature. Wij bieden jou een interessante omgeving waarin je de ruimte krijgt om jouw kennis en kunde in te zetten en je verder persoonlijk te ontwikkelen.

Wij zoeken
Bij het Nationaal Archief staan klantvriendelijkheid en service hoog aangeschreven. De gastvrouwen en gastheren zijn het eerste aanspreekpunt voor het publiek. Zij adviseren klanten in de museumwinkel, zijn aanwezig in de tentoonstelling en geven indien nodig uitleg over de tentoonstelling. Daarnaast maken zij een lekkere koffie voor bezoekers van de studiezaal en de wisselende tentoonstellingen in de koffiebar (het personeel geniet mee van deze service). Zij zien toe op naleving van de huisregels door bezoekers en helpen mindervaliden. Het assisteren bij evenementen behoort ook tot de taken. De gastvrouwen en gastheren maken deel uit van de afdeling Onderzoek en Presentatie.

De floormanagers zijn het dagelijkse aanspreekpunt van de gastvrouwen en gastheren. Wij zoeken vrijwilligers die met enige regelmaat (minstens vier dagdelen per maand) inzetbaar zijn (roosters in overleg). Het Nationaal Archief is geopend van dinsdag tot en met zondag.

We verwachten een dienstverlenende instelling en een representatieve uitstraling. Communicatieve en sociale vaardigheden zijn van groot belang, evenals goed kunnen samenwerken en een flexibele houding.

Woont u in Den Haag of omgeving, heeft u een brede interesse in geschiedenis en de werkzaamheden van het Nationaal Archief, kunt u adequaat reageren op onverwachte gebeurtenissen, dan is dit de ideale vrijwilligersbaan voor u.

Wij bieden
Alle gastvrouwen en gastheren krijgen een vrijwilligersovereenkomst en een reiskostenvergoeding. Verder bieden wij een leuke en interessante werkplek met een training voor de functie gastvrouw en gastheer. De vrijwilligers krijgen korting in de winkel van het Nationaal Archief en kunnen gratis deelnemen aan lezingen. Jaarlijks wordt er voor hen een uitje georganiseerd.

Interesse en/of vragen
Bent u geïnteresseerd om vrijwilliger te worden bij het Nationaal Archief of heeft u misschien nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de floormanagers: Marijke Koop-Brouwer, Jan Maurits van der Plas en Marion Hoppenbrouwer, per telefoon 06 55 26 78 63 of per mail FloorManagement@nationaalarchief.nl.

Uw reacties zien we graag tegemoet liefst met motivatie en cv, maar deze zijn niet noodzakelijk. U kunt uw reactie mailen aan: sollicitatie@nationaalarchief.nl.

Met geschikte kandidaten voeren we zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek om te bepalen of de wensen en verwachtingen van beide partijen op elkaar aansluiten.

www.nationaalarchief.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,