Het Literatuurhuis – Stagiair Publiciteit & Marketing

Stage-vacature | Organisatie: Het Literatuurhuis | Functie: Stagiair Publiciteit & Marketing | Plaats: Utrecht | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: 06/01/2019


Het Literatuurhuis organiseert en produceert literaire festivals en evenementen zoals het NK Poetry Slam en de legendarische Nacht van de Poëzie. Onlangs presenteerden we het grootste literatuurfestival van Nederland, het International Literature Festival Utrecht (ILFU) met internationale namen als John Irving, Becky Albertalli, Lisa Halliday en Salman Rushdie.

Sinds Utrecht tot UNESCO City of Literature is uitgeroepen, beheren wij de website en sociale media met alle literaire evenementen die in Utrecht plaatsvinden. Heb je affiniteit met online marketing en het ontwikkelen van content en wil je graag werken aan eventpromotie? Dan is dit de stageplek voor jou!

Het Literatuurhuis op zoek naar een

Stagiair Publiciteit en Marketing

startdatum begin februari 2019 | 32 uur per week | minimaal vier maanden

Je werkt aan de pr en marketing van onze evenementen die in voorjaar 2019 plaatsvinden en helpt mee met de voorbereidingen voor het najaar. De stage is afwisselend en je leert over het reilen en zeilen van een literaire organisatie en werken in de culturele sector. Je kunt meedenken over de inzet van marketingmiddelen en krijgt inzicht in hoe je op een creatieve manier publiek kunt bereiken voor literaire evenementen. Natuurlijk kun je zelf alle evenementen bijwonen.

Je taken zijn onder meer:

 • Creëren van content en beeldredactie voor sociale media en websites
 • Onze websites en online agenda’s up-to-date houden
 • Promotie van cursussen en andere evenementen
 • Het voorbereiden van nieuwsbrieven
 • Opmaak van de maandfolder
 • Ticketing en huisvriendenadministratie
 • Meewerken aan de productie van het event zelf; onze events vinden vaak ’s avonds en soms in het weekend plaats

Jouw profiel:

 • Enthousiast, creatief en pro-actief
 • Je werk planmatig en gestructureerd
 • Je bent nieuwsgierig naar werken in de culturele sector
 • Je hebt interesse in online marketing
 • Je hebt kennis van Indesign en Photoshop (pre) of wilt je dit eigen maken
 • Je leert graag en vindt het geen probleem om uiteenlopende taken op te pakken in een kleine organisatie
 • HBO+ niveau op het gebied van communicatie en marketing

Enthousiast en geïnteresseerd?
Stuur dan uiterlijk 6 januari 2019 je cv met motivatie naar publiciteit@hetliteratuurhuis.nl onder vermelding van stage publiciteit en marketing 2019. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Akkie Groen: 030 231 83 76.

www.hetliteratuurhuis.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,