Het Filiaal theatermakers – Zakelijk Leider

Vacature | Organisatie: Het Filiaal theatermakers | Functie: Zakelijk Leider | Plaats: Utrecht | Omvang: 0,8-1,0 fte | Sluitingsdatum: 30/12/2018


Het Filiaal theatermakers is een gezelschap van meerdere makers. Naast de artistieke kern van Monique Corvers (artistiek leider/regisseur), Gábor Tarján (componist/musicus) en Ramses Graus (objecttheatermaker/acteur) werken we met wisselende teams van (jonge) gastregisseurs, acteurs, ontwerpers, musici, schrijvers, vormgevers en wetenschappers.

Onze producties zijn beeldend, muzikaal, speels en inventief. Artistiek wordt onze beeldtaal rijker door een steeds verdergaand gebruik van digitale media, video en installaties. Het interdisciplinaire karakter van ons werk vergroot de toegankelijkheid, ook als onderwerpen soms pittig zijn. We maken daarmee nadrukkelijk podiumkunst en kunsteducatie voor alle kinderen, óók voor jongens, óók voor kinderen die van huis uit niet gewend zijn om naar het theater te gaan, óók voor kinderen met een taalachterstand en óók voor speciaal onderwijs.

Het Filiaal theatermakers is een succesvol gezelschap met gezonde ambities voor de toekomst. We bereiken gemiddeld 25.000 bezoekers per jaar, zowel in Nederland als in het buitenland. We zijn een belangrijke speler in stad en regio Utrecht. Bij HFt werken 12 mensen in vaste dienst en afhankelijk van de grootte van de uit te voeren producties en kunsteducatieprogramma’s wordt dit flexibel uitgebreid met mensen in tijdelijk dienstverband en freelancers.

We ontvangen meerjarige ondersteuning van OCW (BIS) en de gemeente Utrecht. Het gezelschap wordt geleid door een tweekoppige directie.

Vanwege het vertrek van de huidige zakelijk leider is het bestuur per 1 maart 2019 op zoek naar een

Zakelijk Leider

(0,8-1 fte)

De zakelijk leider geeft dagelijks leiding aan bedrijf en medewerkers en is verantwoordelijk voor de financiële en organisatorische bedrijfsvoering; het financiële, subsidie-, (internationale) acquisitie- en personele beleid. Hij/zij is eveneens thuis in het educatieveld en nauw betrokken bij diverse partnerschappen met scholen en stimuleringsmaatregelingen op het gebied van kunsteducatie (zoals het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’). Daarnaast geeft hij/zij samen met de artistiek leider vorm aan de strategische koers van het gezelschap en opereert behendig in het politieke speelveld. De zakelijk leider draagt zorg voor de planning, organisatie en verslaglegging van bestuursvergaderingen.

We zoeken iemand met:

 • zakelijk en financieel inzicht
 • minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring
 • kennis en ervaring met het produceren van theater
 • grote affiniteit met het (jeugd)theater en kunsteducatie
 • ervaring met overheidsfinanciering, fondsenwerving en sponsoring
 • politieke behendigheid
 • een heldere en prettig leesbare schrijfstijl
 • goede beheersing van de Engelse taal
 • relevante opleiding op HBO- of WO-niveau

De nieuwe zakelijk leider is:

 • Proactief en ondernemend
 • Strategisch en analytisch
 • Een inspirerend teamleider
 • Betrouwbaar en toegewijd
 • Communicatief sterk
 • Een verbinder in het culturele netwerk
 • Bij voorkeur woonachtig in (regio) Utrecht

Wij bieden:
Een uitdagende en afwisselende baan bij een van de meest vooraanstaande Nederlandse jeugdtheatergezelschappen. Salariëring is conform de cao Toneel en Dans, schaal X (€ 3.692 tot € 5.010 bruto per maand bij een fulltime aanstelling). Dit bedrag is exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering (naar rato).

Heb je interesse?
Vul uiterlijk zondag 30 december online het sollicitatieformulier in. Hier kun je je motivatiebrief en cv uploaden. Op maandag 31 december hoor je of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek op donderdag 3 januari. De tweede ronde gesprekken vindt plaats op maandag 7 januari.

Wil je meer inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan contact op met Marjolein van Bommel (zakelijk leider) via marjolein@hetfiliaal.nl of 06-218 221 37. Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met Matthijs Nieuwburg (assistent zakelijk leider) via matthijs@hetfiliaal.nl. Meer informatie over Het Filiaal theatermakers vind je op onze website.

www.hetfiliaal.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,