Dordrechts Museum – Medewerkers PR en Marketing

Vacature | Organisatie: Dordrechts Museum | Functie: Medewerker PR en Marketing | Plaats: Dordrecht | Omvang: 32 uur / 24 uur per week | Sluitingsdatum: geen


Weet jij de rijke collectie van Dordrecht en onze activiteiten op een creatieve wijze in de markt te zetten? Dan is het Dordrechts Museum op zoek naar jouw PR en marketing talent! We hebben een vaste vacature en een tijdelijke vacature.

Wij zoeken

Medewerkers PR en Marketing

Het gaat om twee vacatures: een vaste vacature voor 32 uur per week en een tijdelijke vacature, tot half augustus 2019 voor 24 uur per week

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de communicatie – en marketingaanpak voor alle onderdelen van het Dordrechts Museum en de activiteiten die wij aanbieden. Een veelzijdige taak waarbij je van begin tot eind betrokken bent.

Voor elke tentoonstelling of activiteit is een projectteam verantwoordelijk. Als medewerker PR en Marketing verzorg je alle communicatie voor het desbetreffend project waar je aan deelneemt. Dit kan variëren van promotiemateriaal tot bijvoorbeeld de persvoorlichting en het onderhouden van contacten met de media. Je stelt een communicatie- en marketingplan op, draagt zorg voor de uitvoering en bewaakt het budget.

In de uitvoering kan het gaan om persberichten, wervende teksten, advertenties of acties, zowel offline als online. Maar ook het vervaardigen van promotiemiddelen en het verzorgen van adequaat beeldmateriaal. Je begeleidt het ontwikkelproces en houdt contact met externe partijen zoals vormgevers, fotografen, drukkers etc. Waar nodig  werk je samen met (media)partners of externen  waarmee je samenwerkingsverbanden aangaat. Je zorgt vervolgens voor een adequate inzet van alle  communicatiemiddelen, zowel intern als extern.

Je draagt zorgt voor het organiseren en het uitvoeren van publieksactiviteiten en randprogrammering binnens- en buitenshuis. Dit kan gaan om het verzorgen van een evenement, deelname aan beurzen maar ook het regelen van een gastspreker.

Wat neem je mee?

  • Je beschikt over een afgeronde HBO richting Marketing en Communicatie aangevuld met minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie in de culturele sector, bij voorkeur bij musea;
  • Je kunt zowel strategisch als tactisch en operationeel acteren en je weet snel te schakelen tussen deze niveaus;
  • Je hebt een uitstekende beheersing van Nederlands in woord en geschrift en een goede beheersing van de Engelse taal;
  • Je bent creatief en schrijft vlot voor diverse doeleinden en verschillende doelgroepen;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met kunst, cultuur en historie;
  • Het is een pré wanneer je beschikt over een netwerk in de pers- en mediawereld op lokaal, regionaal of landelijk niveau;
  • Je bent flexibel, kunt goed onder druk werken en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Je bent een doortastende, tactisch medewerker met een groot organisatietalent. Snel schakelen en kunnen acteren in een dynamische, hectische organisatie is belangrijk in deze functie. Organisatiesensitiviteit is van groot belang. Je hebt oog voor detail, maar weet ten alle de hoofdlijnen voor ogen te houden.

Waar kom je te werken?
Het Dordrechts Museum is een culturele organisatie van de gemeente Dordrecht bestaande uit het Regionaal Archief Dordrecht en 3 musea, te weten: Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland en Dordrechts Museum. Het Dordrechts Museum kenmerkt zich als een dynamische projectorganisatie met een open en bevlogen cultuur. Voor de marketing en communicatie van alle organisatie-onderdelen zoeken wij een medewerker PR en Marketing.

Wie zijn wij?
Het Dordrechts Museum (70 fte) verbindt kunst en geschiedenis met maatschappelijke en artistieke actualiteit. We zijn een archief, museum en laboratorium tegelijk en programmeren zowel binnen als buiten de muren van onze gebouwen. Het is onze ambitie om de ontmoetingsplek te zijn waar een breed publiek kunst en geschiedenis op unieke wijze kan ervaren. Het Dordrechts Museum bestaat uit Huis van Gijn, Regionaal Archief Dordrecht, Het Hof van Nederland en Dordrechts Museum.

De afdeling Publiekszaken is opgedeeld in twee teams. Het team Educatie en het team Marketing en Communicatie. Het team Marketing en Communicatie bestaat uit 5 medewerker waarbij je wordt aangestuurd door het hoofd Publiekzaken.

Wat bieden wij je?
Het een salaris (of het uurtarief indien je op inhuurbasis bij ons aan de slag gaat) is afhankelijk van opleiding en ervaring en gebaseerd (schaal 9, Car-Uwo) op basis van een 36-urige werkweek.

De werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Voor de vaste functie is de overige werkdag in overleg te bepalen.

Solliciteren of meer weten?
Voor de vaste vacature kan je hier solliciteren.

Voor de tijdelijke vacature kan je hier solliciteren.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gertjan Schouten, Hoofd Publiekszaken, op telefoonnummer 078-7704201.


, , , , , , , , , , , , ,