Cultuurmarketing – Webredacteur (Stage / Werkervaringsplaats)

Stage-vacature | Organisatie: Cultuurmarketing | Functie: Webredacteur (Stage/Werkervaringsplaats) | Plaats: Amsterdam | Omvang: in overleg, min. 24 uur per week | Sluitingsdatum: 27/01/2019


Cultuurmarketing is de community voor iedereen die publiek verbindt met kunst, cultuur en erfgoed. Cultuurmarketing organiseert meer dan 25 bijeenkomsten per jaar, doet jaarlijks onderzoek en publiceert praktijkcases, vakinhoudelijke artikelen en inspiratie op de website. Samen met onze 750+ leden werken we gedreven aan een sterkere kunst- en cultuursector.

Cultuurmarketing zoekt een

Webredacteur (Stage/Werkervaringsplaats)

voor de periode februari tot en met juni 2019

Dit is onze ideale kandidaat
Ben jij enthousiast, communicatief en leergierig en ambieer je een marketing- of communicatiefunctie in de culturele sector? Ben je sociaal vaardig en heb je de ambitie om je onder te dompelen in de marketing en communicatie van bijvoorbeeld musea, festivals en theaters? Dan zijn we op zoek naar jou!

Onze ideale kandidaat heeft affiniteit met marketing en cultuur zoals theater, muziek, festivals en/of musea. Bij voorkeur ben je in de afrondende fase van een marketingcommunicatie of cultuurwetenschappelijke opleiding, of -in het geval van werkervaring- heb je deze onlangs afgerond.

Je hebt een interesse in marketing en communicatie, hebt een vlotte pen en schrijft foutloos Nederlands. Je weet je weg online en bent niet bang om telefonisch te interviewen. Enige ervaring met digitale communicatie zoals het het onderhouden van social media of het werken in een CMS is een pre.

Dit ga je onder andere uitvoeren
Je takenpakket bestaat onder andere uit het aandragen en uitzetten van (nieuwe) rubrieken, het schrijven en uitwerken van artikelen (zoals interviews met cultuurmarketeers en praktijkcases), het assisteren bij communicatietaken en het contentbeheer op onze social media. Hierbij werk je samen met de anderen binnen het team en word je begeleid door twee medewerkers binnen de organisatie. Tenslotte ben je aanwezig en betrokken bij onze bijeenkomsten voor professionals werkzaam in de kunst- en cultuursector.

Dit is wat wij bieden
Wij bieden een open, creatieve en leerzame werkervaringsplek bij dé community voor iedereen die publiek verbindt met kunst en cultuur. Bij ons kan je binnen een korte tijd veel leren over marketingcommunicatie in de kunst- en cultuursector en een start maken met het opbouwen van een netwerk binnen de sector.

Word je enthousiast van bovenstaande en kom je uit de omgeving Amsterdam? Dan willen we snel met je afspreken!

Praktisch
Gevestigd in Amsterdam.
Periode: februari tot en met juni 2019
Aantal dagen: minimaal 3 per week
Niveau: HBO/WO (vanaf derde studiejaar)
Stagevergoeding: ja

Reageren
Voor vragen over de vacature neem contact op met:
Hilde Smetsers, hilde@cultuurmarketing.nl, 085-4017988

Reageren? Stuur dan uiterlijk 27 januari 2019 een korte motivatie en CV naar:
 hilde@cultuurmarketing.nl.

www.cultuurmarketing.nl


, , , , , , , ,