Anne Frank Stichting – Educatief Medewerkers

Vacature | Organisatie: Anne Frank Stichting | Functie: Educatief Medewerkers | Plaats: Amsterdam | Omvang: Oproepkracht | Sluitingsdatum: 16/12/2018


De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie. Het Anne Frank Huis heeft jaarlijks circa 1.300.000 bezoekers van velerlei nationaliteiten en ontvangt jaarlijks circa 1000 schoolgroepen.

De afdeling groepsontvangsten van het museum verzorgt educatieve en inleidende programma’s voor school- en publieksgroepen in het Anne Frank Huis. De afdeling groepsontvangsten is per direct op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste:

Educatief Medewerkers Groepsontvangsten

m/v | oproepbasis

Profiel

  • Je heb pedagogische, didactische en communicatieve vaardigheden die je bij voorkeur hebt opgedaan tijdens een studie aan de lerarenopleiding of de Pabo. Als je op dit moment studeert aan een van deze opleidingen wordt dit ook gezien als relevante werkervaring.
  • Je spreekvaardigheid in het Nederlands en Engels is goed en het is een pre als je Duits spreekt. Daarnaast beschik je over kennis over de geschiedenis van de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog.
  • Je hebt vaardigheden op het gebied van Office (Word en Outlook) en met het gebruik van digitale middelen.
  • Je bent een representatieve persoonlijkheid met een servicegerichte instelling en vindt het belangrijk om met je collega’s aan een gemeenschappelijk doel te werken.

Functie-inhoud
Je voert educatieve en inleidende programma’s uit ten behoeve van (school)groepen en informeert (school)groepen over de geschiedenis van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog en stimuleert hen actief bij de meningsvorming naar aanleiding van het bezoek aan het museum. Ook ben je op de hoogte van de recente ontwikkelingen op het gebied van educatie in het (museale) werkveld.

Aanbod
We bieden een gevarieerde functie in een inspirerende educatieve en maatschappelijke omgeving in hartje centrum Amsterdam. Aanstelling in eerste instantie voor de duur van een half jaar met een oproepovereenkomst. De functie is ingeschaald in schaal 6, minimaal bruto € 2.207,29 en maximaal bruto € 2.800,72 per maand op basis van een 38-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Informatie
Voor informatie over de vacature kan je contact opnemen met Jet Herrera-Lambo, Operationeel Hoofd Groepsontvangsten op telefoonnummer: 020 556 71 00, of per mail op: J.Herrera-Lambo@annefrank.nl.

Reacties
Reactie graag met motivatie en cv en tot en met 16 december 2018 op mailadres: vacmedewerkergo@annefrank.nl.

www.annefrank.org


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,