All Times Bigband – Orkestleider

Vacature | Organisatie: All Times Bigband | Functie: Orkestleider | Plaats: Ermelo | Omvang: 3 uur, in overleg | Sluitingsdatum: 04/02/2018


De All Times Bigband bestaat bijna veertig jaar en brengt bigband muziek van alle tijden ten gehore, zoals de naam al doet vermoeden. De bigband brengt composities en arrangementen ten gehore van Miller, Gershwin, Basie, Nestico, Ellington, van Heusen tot Zawinul, Hancock en Mintzer. Ook maken een behoorlijk aantal vocale arrangementen deel uit van het repertoire. Door de jaren heen waren Pieter van den Dolder, Bert Pfeiffer en Rini Swinkels de orkestleiders. Bij het traditionele jaarconcert in de thuishaven De Muzenhof in Ermelo nodigt de band Nederlandse jazzmusici als solist uit. In 2017 was de mondharmonicavirtuoos Martijn Luttmer gastsolist bij de band met een ‘Special Tribute to Toots Thielemans’. En dit jaar (2018) was vibrafonist René ten Cate te gast met het programma ‘Together in concert’.

Orkestleider

De All Times Bigband repeteert elke woensdagavond tussen 20.00 en 22.30 uur in De Muzenhof in Ermelo. Bij de zoektocht naar een motiverende en inspirerende nieuwe orkestleider wil het orkest graag samenwerken enerzijds met een ervaren bandleider, die het genoemde repertoire goed kent en beheerst. Anderzijds zou een jonge Nederlandse componist / arrangeur, in de laatste fase van zijn/haar conservatoriumstudie of net afgestudeerd, ook van harte welkom zijn. De laatste heeft dan de kans om de eigen stukken bij de bigband in te brengen en bij gebleken geschiktheid aan het repertoire toe te voegen. Een ‘win-win’ situatie. Belangrijk is dat de nieuwe bandleider ook communicatief sterk is, want amateurmusici zijn nu eenmaal best eigenwijs en eigenzinnig. Al met al een uitdaging voor beide partijen.

De gewenste aanvangsdatum van de werkzaamheden is zo spoedig mogelijk en de uit te keren vergoeding wordt in onderling overleg met het bestuur vastgesteld.

Heb je zin in een nieuwe uitdaging en denk jij die aan te kunnen, neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 06-28029797. Wij repeteren op de woensdagavond tussen 20:00 en 22:30 uur in De Muzenhof, Leuvenumseweg 66, 3852 AS Ermelo.

Tevens zijn we op zoek naar een Lead Trombonist en een Bastrombonist.

www.facebook.com


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,