Fonds 21 – Directiesecretaris

Vacature | Organisatie: Fonds 21 | Functie: Directiesecretaris met Beleidsinteresse en Redactioneel Talent | Plaats: Utrecht | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: geen


Wij zijn een privaat fonds dat met geld en advies projecten en initiatieven steunt op het gebied van kunst & cultuur en jongeren & maatschappij. Professionele partijen kunnen bij ons aanvragen indienen voor ondersteuning. Verder geeft Fonds 21 de sector proactief een impuls met telkens wisselende programmaregelingen gericht op actuele thema’s. 75% van ons donatiebudget is bestemd voor kunstprojecten in muziek, theater, dans, beeldende kunst, vormgeving, film, mediakunst, digitale cultuur, literatuur en kunsteducatie. Daarnaast ondersteunen we sociaal-maatschappelijke initiatieven en programma’s op het gebied van jongeren & maatschappij, met de thema’s: Mediawijsheid, Taalvaardigheid, Omgaan met geld, Ondernemen en Cultuur als Middel.

Fonds 21 zoekt een

Directiesecretaris

met Beleidsinteresse en Redactioneel Talent

Wat bieden wij?
Een veelzijdige functie waarin je de directeur, het bestuur en de organisatie ondersteunt op diverse vlakken: secretarieel, redactioneel en beleidsmatig.

In deze functie:

 • Bevind je je in de voorhoede van ontwikkelingen in kunst & cultuur en de thema’s jongeren & maatschappij.
 • Onderzoek je relevante strategische onderwerpen en stel je notities en (concept)beleidsteksten op. Ervaring met beleid is dus een pre. We bieden je echter graag de kans je beleidsmatig verder te ontwikkelen.
 • Schrijf en redigeer je directie- en jaarverslagen, nieuwsbrieven en andere teksten voor de website.
 • Initieer en begeleid je inhoudelijke evaluaties over het beleid van Fonds 21.
 • Ontlast je de algemeen directeur met diverse secretariële werkzaamheden. Je draagt bijvoorbeeld zorg voor de agenda, bereidt haar externe overleggen en bestuursvergaderingen inhoudelijk en administratief voor en verzorgt de verslaglegging van commissievergaderingen en bijeenkomsten met externe partijen.

Onze organisatie is compact en heeft oog voor de kansen en uitdagingen van deze tijd. Je komt te werken in een professioneel team van enthousiaste en betrokken collega’s. De salariëring is € 3.660 – € 4.685 (op basis van 38 uur per week), aangevuld met passende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Het gaat om een aanstelling voor een jaar met intentie tot verlenging bij gebleken geschiktheid. Ons kantoor is gevestigd aan de Orteliuslaan in Utrecht; de werkdagen zijn maandag tot en met donderdag.

Jouw profiel

 • Je hebt een academische opleiding in kunstbeleid en management, kunstgeschiedenis of vergelijkbaar. Inmiddels werkervaring opgedaan in de kunst- en cultuursector en je bent toe aan een volgende stap.
 • Je beschikt over een brede blik op beleidsontwikkeling in tenminste de kunst- en cultuursector en liefst ook op de thema’s van jongeren & maatschappij. Je wilt deze kennis graag verdiepen en uitbreiden.
 • Je bent in staat vlot in te zoomen op hoofdzaken en scherpe analyses te maken.
 • Je goede redactionele vaardigheden zorgen ervoor dat je deze hoofdzaken helder kunt verwoorden voor anderen.
 • Je werkt met plezier zelfstandig aan projecten, behoudt graag het overzicht en anticipeert op vragen van binnen en buiten de organisatie.
 • Een inhoudelijk ondersteunende rol past je perfect.

Enthousiast geworden?
Stuur dan je cv en motivatiebrief naar receptie@dijkenvanemmerik.nl ter attentie van Flores van Emmerik. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksronden en een assessment. Neem voor vragen over deze vacature gerust contact op met Flores van Emmerik, 020 – 609 77 00.

www.fonds21.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,