Bonnefantenmuseum – Projectleider

Vacature | Organisatie: Bonnefantenmuseum | Functie: Projectleider | Plaats: Maastricht | Omvang: 22 uur | Sluitingsdatum: 17/12/2018


Het Bonnefantenmuseum in Maastricht is hét toonaangevende kunstmuseum van Limburg. Het door de befaamde Italiaanse architect Aldo Rossi ontworpen gebouw is met zijn markante toren een van de bekendste gebouwen van Maastricht. In het museum wordt een rijke collectie van oude en hedendaagse kunst in telkens wisselende samenstelling tentoongesteld. Daarnaast zijn de tijdelijke tentoonstellingen voor vaste en nieuwe bezoekers keer op keer de aanleiding om het museum te komen ontdekken en te beleven. Het museum geniet nationale en internationale bekendheid als een echt kunstenaarsmuseum met een onderscheidende oriëntatie op de ‘verborgen canon’ van kunst en kunstenaars die (nog) niet op alle mainstream podia te vinden zijn. Met ruim 100.000 bezoekers per jaar staat het al jaren in de top van Nederlandse kunstmusea.

‘Backstage’ staat het Bonnefantenmuseum voor een moderne en professionele organisatie. Het Bonnefantenmuseum kent een platte organisatiestructuur en een informele cultuur, passend bij een omvang van plusminus 40 medewerkers. Wij zijn op korte termijn op zoek naar een:

Projectleider

(22 uur)

Doel van de functie
Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van collectiepresentaties, tijdelijke exposities en special events. Je toetst de haalbaarheid en leidt vervolgens het project op basis van het door jou opgestelde projectplan tot een succesvolle afronding. Daarbij weet je de verschillende expertises binnen en buiten het museum samen te brengen in een overzichtelijke en duidelijke projectstructuur. Je bent budgetverantwoordelijk en coördineert een project strak. Deadlines, zoals de openingen van exposities, zijn immers definitief. Je rapporteert over de voortgang van het project aan het Hoofd Presentaties.

Jouw profiel:
Als projectleider bij het Bonnefantenmuseum moet je beschikken over de volgende competenties:

  • Ruime ervaring als projectleider
  • Aantoonbare ervaring in het projectmatig aansturen van professionals uit verschillende disciplines
  • Gestructureerd en transparant
  • Overtuigingskracht en doorzettingsvermogen
  • Consistent, resultaatgericht en besluitvaardig
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden (ook in het Engels)
  • Peoplemanager
  • HBO werk- en denkniveau
  • Sterke affiniteit met Kunst en Cultuur

Overige informatie
Voor deze functie geldt een aanstelling op basis van 0,61 fte (22 uur). Wij hanteren de cao van de Provincie Limburg. Voor informatie kun je contact opnemen met Jacobien Peeters, Hoofd Presentaties.

Het Bonnefantenmuseum onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

De hoogte van het salaris is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van een jaar en kan daarna worden verlengd.

Jouw sollicitatie kun je vóór 17 december 2018 richten, per e-mail, aan mevrouw M. Gerets onder vermelding van “vacature Projectleider “. E-mail: sollicitaties@bonnefanten.nl. De eerste gespreksronde is gepland in week 2, 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, ongevraagde geïntroduceerde kandidaten worden beschouwd als eigen sollicitaties.

www.bonnefanten.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,