Biblionet Groningen – Directeur-Bestuurder

Vacature | Organisatie: Biblionet Groningen | Functie: Directeur-Bestuurder | Plaats: Groningen | Omvang: fulltime | Sluitingsdatum: 21/11/2018


Biblionet Groningen is de netwerkorganisatie van openbare bibliotheken in de provincie Groningen en de uitvoeringsorganisatie van het bibliotheekwerk in 19 Groningse gemeenten en de Provinciale Ondersteuningsinstelling (POI) voor alle Groningse bibliotheken. Als provinciale steuninstelling is de organisatie een schakel in de structurele, culturele infrastructuur van Groningen.

Biblionet Groningen bestaat uit 42 bibliotheekvestigingen, ruim 100 bibliotheken op scholen, 18 taalhuizen en een kantoor in de stad Groningen waar de bedrijfsvoering is gehuisvest. Met ongeveer 160 intrinsiek gemotiveerde en inhoud gedreven medewerkers en circa 950 vrijwilligers werkt Biblionet Groningen aan professionele, innovatieve en klantgerichte dienstverlening, voor bijna 100.000 bibliotheekleden en voor alle inwoners van de provincie Groningen. Dit gebeurt in goede samenwerking met vele (lokale) partnerorganisaties.

Talent Performance zoekt voor Biblionet Groningen een

Directeur-Bestuurder

fulltime

Als directeur-bestuurder bent u resultaatverantwoordelijk voor de stichting Biblionet Groningen en aanspreekbaar op het maatschappelijk en financieel rendement. Als eindverantwoordelijke ontwikkelt u in samenspraak met het managementteam de strategische koers. U heeft de algemene leiding van de organisatie en bent verantwoordelijk voor het verwerkelijken van de missie, het behalen van de strategische doelen, de maatschappelijke prestaties, de identiteit, de (financiële) continuïteit en de goede relatie met externe stakeholders. U bent bestuurder in de zin van de wet op de ondernemingsraden.

De directeur-bestuurder die gezocht wordt is een krachtige persoonlijkheid van statuur die, waar nodig, over zijn/haar eigen schaduw heen kan stappen. U bent een commercieel, innovatief, resultaatgericht en maatschappelijk ondernemer met een goed gevoel voor de ontwikkelingen in de samenleving en een sterk ontwikkelde politieke antenne. U bent in staat de strategische doelen die Biblionet Groningen zich heeft gesteld daadwerkelijk te realiseren en de medewerkers mee te nemen in de verandering.

U heeft oog voor en maakt gebruik van de kennis en kunde die in de organisatie aanwezig is. U toont leiderschap, werkt vanuit de verbinding, bent richtinggevend en helder en transparant in de communicatie. Voor u geldt “afspraak is afspraak”. U bent zichtbaar, zowel binnen de organisatie als daarbuiten, geïnteresseerd in de ander en gemakkelijk benaderbaar. U bent samenwerkingsgericht en bij het bereiken van de doelen beschikt u over realiteitszin, staat u open voor de opvattingen van anderen en weet u draagvlak te creëren. Persoonlijke eigenschappen die u typeren zijn: energiek, daadkrachtig, sociaal, stabiel.

Daarnaast wordt van u verwacht dat u beschikt over

 • managementervaring op bestuurlijk of vergelijkbaar niveau;
 • ervaring met het werken binnen een politieke en ambtelijke context;
 • sterke affiniteit met bibliotheekwerk en de ontwikkelingen met betrekking
  tot digitalisering;
 • het vermogen en de ervaring om een visie en ambitie te formuleren
 • hiervoor draagvlak te creëren en deze te implementeren;
 • ervaring met veranderingsprocessen, bij voorkeur binnen verschillende
  organisaties;
 • sterk in bedrijfsvoering met relevante financieel-economisch kennis;
 • ervaring met medezeggenschap en daar het belang van inzien;
 • ervaring met een vrijwilligersorganisatie;
 • een relevant netwerk;
 • academisch denk- en werkniveau.

U bent woonachtig in Noord-Nederland of bent bereid om daar naartoe te verhuizen.

Informatie
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Annelize Wilpstra: 050-4092720 of 06-53897499.

Graag zien wij uw CV en begeleidende brief tegemoet. U kunt tot en met uiterlijk woensdag 21 november a.s. reageren naar: vacature@talent-performance.nl onder vermelding van Biblionet Groningen.

biblionetgroningen.nl

www.talent-performance.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,