ARTIS – Inhoudelijk Producent ARTIS-Academie

Vacature | Organisatie: ARTIS | Functie: Inhoudelijk Producent ARTIS-Academie | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32 uur | Sluitingsdatum: geen


ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia.

Het cluster Content & Partnerschappen is onderverdeeld in de vakgroep Educatie en de afdelingen Communicatie, Marketing, Zakelijke fondsenwerving & sales en Particuliere & institutionele fondsenwerving. Het cluster is verantwoordelijk voor het uitdragen van de missie en visie van ARTIS en het genereren van inkomsten. Van een rondleiding ARTIS in Oorlogstijd tot de jaarlijkse ARTIS-Zoomeravonden, van lesprogramma’s in het Planetarium tot workshops bokashi maken, van een VR-ervaring over het uitzetten van vale gieren tot het openen van een nieuw olifantenverblijf, van vriendenprogramma’s tot adoptiemogelijkheden van leeuw of bloemenperk, van een poeproute en campagne in Micropia tot een campagne over duurzaam eten en drinken in ARTIS.

De ARTIS-Academie is de verzamelnaam voor uiteenlopende, speciale programma’s in ARTIS, zoals lezingen, debatten en symposia. Deze hebben gemeen dat ze verbreding en verdieping bieden aan volwassenen en kinderen, beleidsmakers en organisaties, om zo hun kennis en inzicht te vergroten. Juist nu, in een tijd waarin de betekenis van natuur in onze cultuur en onze samenleving een centrale rol moet spelen om de kwaliteit van het leven te waarborgen.

De ARTIS-Academie is op zoek naar een:

Inhoudelijk producent ARTIS-Academie

(32 uur per week)

Werkzaamheden
Je vertaalt de doelstellingen van de ARTIS-Academie naar een concrete planning en budget. Je plant, coördineert, implementeert en evalueert zelfstandig de diverse programma’s. Naast het organiseren bied je ook inhoudelijke ondersteuning aan de programmeur van de Academie. Je rolt de programma’s van A tot Z uit en betrekt daarbij je collega’s, met name van de afdelingen parkmanagement, marketing en educatie.

Taken:

 • Organiseren (met name uitvoerend, maar ook vanuit inhoudelijke visie) van activiteiten ARTIS-Academie;
 • Implementeren van een programmering van aansprekende activiteiten (lezingen, symposia, debatten, paneldiscussies etc.);
 • Contact onderhouden met sprekers en relevante partijen voor de Academie;
 • Borgen fondsenwerving i.s.m. fondsenwervers van behalen doelen op Academie-financiering;
 • Opstellen en beheren van gastenlijsten programma’s;
 • Relatiebeheer Academie: stakeholders binnen en buiten ARTIS op de hoogte houden van programmering;
 • Aandragen nieuwe concepten en formats voor avondvullende programma’s;
 • Bewaken van de diversiteit aan onderwerpen binnen de missie en visie van ARTIS.

Profiel
We zoeken iemand die een tweede stap in zijn of haar carrière wil zetten en de volgende kennis en vaardigheden met zich meebrengt:

 • Je hebt kennis van het organiseren van programma’s voor een divers publiek;
 • Je hebt kennis van de zakelijke kant van programmering: budgetbeheer en fondsenwerving;
 • Je hebt een netwerk op het gebied van natuur/kunst/wetenschap;
 • Je hebt netwerkvaardigheden, onderhoudt contacten met partners intern en extern;
 • Je bent organisatorisch sterk, spin in het web;
 • Je hebt een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau voltooid;
 • Je staat stevig in je schoenen en blijft overeind in een complexe organisatie;
 • Je werkt resultaatgericht en bent vasthoudend;
 • Je bent een talent in projectmanagement;
 • Je staat bekend als een snelle, zelfstandige werker, die graag de handen uit de mouwen steekt en plannen cijfermatig goed onderbouwt;
 • Je bent bereid eens per maand in de avond te werken.

Daarnaast is een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede beheersing van de Engelse taal van belang.

Wat biedt ARTIS?
Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheid, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden op één van de mooiste plekken in Amsterdam. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding. De aanstelling geschiedt in eerste instantie voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Solliciteren
Solliciteren kan alleen via de sollicitatiebutton op www.artis.nl. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij P&O via p&o@artis.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Heleen Rouw, via h.rouw@artis.nl.

www.artis.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,