Aegon – Stagiair(e) Art Collection

Stage-vacature | Organisatie: Aegon | Functie: Stagiair(e) Art Collection | Plaats: Den Haag | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: geen


De Aegon Art Collection bestaat uit meer dan 1.400 hedendaagse kunstwerken. Ons overkoepelende doel is om de reputatie van Aegon te ondersteunen en de betrokkenheid van medewerkers te vergroten door de collectie te promoten en deze breed toegankelijk te maken voor werknemers en een extern publiek. We doen dit door verschillende communicatieplatformen te gebruiken en programma’s zowel intern als extern te activeren.

De missie van de afdeling Corporate Communications van Aegon is om proactief een sterke reputatie voor Aegon op te bouwen en de betrokkenheid van medewerkers te versterken.

Binnen Aegon ligt een geweldige kans voor een student kunstgeschiedenis of cultureel erfgoed, om te zien hoe kunst bijdraagt aan succes in een internationale zakelijke omgeving.

Stagiair(e) Art Collection

We zijn op zoek naar een (onderzoeks-)stagiair met uitstekende schrijf- en communicatievaardigheden en een scherp oog voor detail. Je ondersteunt de kunstadviseur/curator met het verzamelen en schrijven van boeiende teksten over specifieke kunstwerken. Daarnaast willen we dat je de informatie die we intern en extern over de collectie publiceren, helpt te verbeteren.

Je specifieke focus ligt op:

 • Het schrijven van informatieve en boeiende teksten over de kunstwerken – zowel in het Engels als in het Nederlands;
 • Actief inzetten van bestaande interne en externe communicatiekanalen om de kunstcollectie te promoten;
 • Onderzoek naar specifieke delen van de collectie in het kader van herplaatsing en afstoting;
 • Ondersteuning van herinrichtingen en presentaties;
 • Collectiebeheer (database up-to-date houden, fysieke controle van de collectie, digitaliseren van archief en foto’s).

Profiel – Wie ben jij?

 • Je studeert Kunstgeschiedenis, Culturele Studies of Reinwardt Academie (BA/MA);
 • Je bent een liefhebber van hedendaagse kunst;
 • Je communiceert gemakkelijk en schrijft graag boeiende teksten voor een breed publiek;
 • Je staat te popelen om nieuwe en slimme manieren te vinden om onze doelgroepen te bereiken;
 • Je bent digitaal ingesteld en kent de ins en outs van sociale media;
 • Je heb uitmuntende schrijfvaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • Je bent beschikbaar voor – bij voorkeur – 6 maanden, voor 3 tot 4 dagen per week. De stage mag gecombineerd worden met een (afstudeer)onderzoek.

Belangrijk:
Het is verplicht om ingeschreven te staan aan een universiteit om deel te nemen aan deze stage. Daarnaast ben je in het bezit van een Nederlands BSN-nummer en je hebt een Nederlandse bankrekening nodig. Als je geen EU/EER-student bent, heb je een geldige verblijfsvergunning nodig waarin staat dat je mag werken (‘arbeid vrij toegestaan’). Aanvragen die niet aan deze criteria voldoen, kunnen niet in behandeling worden genomen.

Wat we aanbieden:
Bij Aegon worden vrijheid en verantwoordelijkheid goed gewaardeerd. Dit betekent dat je als stagiair in staat wordt gesteld om met nieuwe ideeën te komen en je eigen verantwoordelijkheden hebt. Wij geven de voorkeur aan samenwerking, hands-on-mentaliteit en een goede werksfeer in plaats van status of hiërarchie. Bij Aegon geven we om coaching. Je krijgt de kans om met enthousiaste collega’s in een flexibele zakelijke omgeving te werken. We bieden daarnaast een passende stagevergoeding.

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in deze stage en pas je in het profiel, dan ontvangen we graag je aanmelding. Neem voor meer informatie contact op met Monica Ceulen, Talent Acquisition Manager, via monica.ceulen@aegon.nl.

www.careers.aegon.com


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,