SPRING Performing Arts Festival – Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Stage-vacature | Organisatie: SPRING Performing Arts Festival | Functie: Stagiair(e) / Werkervaringsplek Marketing & Communicatie | Plaats: Utrecht | Omvang: 4-5 dagen per week | Sluitingsdatum: 28/10/2018


SPRING Performing Arts Festival is het toonaangevende, internationale festival voor theater, dans en performance in Utrecht. Het festival presenteert nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse podiumkunsten. SPRING stimuleert enerzijds de groei en ontwikkeling van jonge, veelbelovende kunstenaars en anderzijds theater, dans en cross-over als kunstvormen. Het programma is op het scherpst van de snede, radicaal, experimenteel en avontuurlijk. De zevende editie van SPRING vindt plaats van 16 tot en met 25 mei 2019. Gedurende 10 dagen staan er ruim 100 voorstellingen in theaterzalen en in de publieke ruimte in Utrecht.

SPRING heeft ruimte voor twee:

Stagiair(e) / werkervaringsplek Marketing & Communicatie

(4-5 dagen per week, januari tot en met mei 2019)

Wat bieden wij?
SPRING biedt een meewerkstage / werkervaringsplek. Oftewel; een geweldige kans om ervaring op te doen in een energieke festivalorganisatie en heel veel te leren in korte tijd. Je draait volop mee in het marketing & communicatie-team en je wordt begeleid door een ervaren marketeer die je de kneepjes van het vak bijbrengt. Je levert een belangrijke bijdrage aan de positionering van SPRING als een avontuurlijk en toonaangevend internationaal festival. Je werkt ondersteunend en bent voor een aantal taken ook eindverantwoordelijk.

Wat zijn onder andere jouw werkzaamheden? Wat ga je leren?

 • Je denkt mee over welke doelgroepen het beste bij het festival en de voorstellingen passen. Vervolgens ga je actief aan de slag om die doelgroepen ook te bereiken door acties te verzinnen en uit te zetten, teksten te schrijven en op maat te mailen en (veel) te bellen.
 • Je beheert samen met collega’s de social media-kanalen van SPRING: je creëert, fotografeert en schrijft content, zet advertenties uit en reageert op alles en iedereen.
 • Je houdt de website up-to-date samen met de online marketeer door content te plaatsen en pagina’s te bewerken want als webredacteur bepaal je mee wat er op de site en social media komt te staan.
 • Je hebt contact met journalisten, bloggers, vloggers en probeert daarbij zoveel mogelijk (online) publicaties in diverse media voor elkaar te boksen.
 • Je denkt mee over thema’s en gasten van de SPRING Radio.
 • Je bent het aanspreekpunt voor een club vrijwilligers tijdens het festival: het SPRING Promo team.

Wie zoeken we? Dit is de checklist:

 • Je bent leergierig en pakt kansen met beide handen aan.
 • Je bent associatief en creatief.
 • Je hebt affiniteit met (podium)kunsten.
 • Je schrijft met vlotte pen wervende teksten in het Nederlands en Engels.
 • Je bent secuur en van de ‘dubbel-check’ school.
 • Je bezit social media-skills
 • Je raakt niet snel in de stress wanneer het werk zich opstapelt.
 • Je bent bereid om in aanloop en tijdens het festival lange(re) dagen te draaien.
 • Je volgt een relevante HBO/WO-opleiding (richting kunst en economie, communicatie en/of media, kunstbeleid- en management, theaterwetenschap) óf bent net afgestudeerd en op zoek naar werkervaring.

Vergoeding en periode
Je ontvangt een vergoeding van € 250 per maand (fulltime). (Afstudeer)onderzoek is mogelijk in combinatie met werkdagen op kantoor. Periode: januari tot en met mei 2018, 4 tot 5 dagen per week, tijdens het festival fulltime (precieze aanvang en aantal dagen in overleg).

Contact
Heb je interesse? Stuur dan zo snel mogelijk jouw motivatie en CV onder vermelding van ‘stage marketing & communicatie’ naar Laura Reijnders, Hoofd Marketing & Communicatie: sollicitatie@springutrecht.nl. Voor vragen kun je ook naar dit adres mailen. Bellen kan met 030-233 20 32.

www.springutrecht.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,