Rotterdams Philharmonisch Orkest – Medewerker Fondsenwerving en Relatiemanagement (Accountmanager)

Vacature | Organisatie: Rotterdams Philharmonisch Orkest | Functie: Medewerker Fondsenwerving en Relatiemanagement (Accountmanager) | Plaats: Rotterdam | Omvang: 28,8-36 uur | Sluitingsdatum: 28/10/2018


Gedurfd, kleurrijk, no nonsense. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek. Jaarlijks verzorgt het meer dan honderd concerten voor ruim 150.000 bezoekers – van optredens in de Doelen, de thuisbasis van het RPhO tot concerten op bijzondere locaties in Rotterdam en grote buitenlandse tournees. Recensenten zijn het erover eens: dit orkest, samen met chef-dirigent Lahav Shani, behoort tot de wereldtop. Als ambassadeur van de stad brengt het orkest niet alleen de Rotterdamse cultuur buiten de stadsgrenzen, maar is het tegelijkertijd een inspirerend podium voor zakelijke ontmoetingen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is per direct op zoek naar een

Medewerker Fondsenwerving &
Relatiemanagement (Accountmanager)

m/v | 28,8 tot 36 uur per week (0,8-1,0 fte)

Voor een periode van een jaar met de uitdrukkelijke wens
tot verlenging bij goed functioneren

Het team Fondsenwerving en Relatiemanagement zorgt voor de werving van private middelen, zowel zakelijk als particulier. Daarnaast verzorgt het adequaat relatiemanagement en de organisatie van sponsor- en relatie-evenementen voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival.

Wat ga je doen?
In overleg met de afdelingscoördinator mee ontwikkelen en uitvoeren van een hedendaags, toekomstgericht beleid op gebied van sponsoring, fondsenwerving en relatiemanagement. Je hoofdverantwoordelijkheden liggen op het gebied van:

 • De businessclubs van het RPhO. Je bent het directe aanspreekpunt voor de leden, ondersteunt het bestuur van het young-profressionalnetwerk en zorgt dat de administratie op orde is.
 • De verkoop van galatafels. Tijdens het jaarlijkse Philharmonisch Gala sponsoren organisaties tafels waar ze met hun gasten of collega’s aan plaats kunnen nemen. Je zorgt ervoor dat alle tafels gevuld zijn!
 • B2B-deals. Relaties van het orkest organiseren evenementen samen met het orkest. Je denkt mee over een goede invulling en zorgt dat de afspraken worden vastgelegd. Je vindt het leuk om regelmatig ’s-avonds en in het weekend gasten te ontvangen en te begeleiden.

Wie zoeken wij?
Als accountmanager beschik je over een goed probleemoplossend vermogen, uitstekende interpersoonlijke vaardigheden en je beweegt je makkelijk in de doelgroep. Je weet deze drie elementen in de juiste verhouding en al naar gelang de situatie toe te passen. Je komt in aanmerking voor deze functie als je voldoet aan het merendeel van de volgende criteria:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Naast je studie en/of werk ben je ook op ander gebied actief geweest.
 • Je hebt een Rotterdamse mentaliteit: je bent hands-on en je vindt het niet vervelend om zelf de handen uit de mouwen te steken.
 • Je hebt (zelf)relativerend vermogen en een gezonde dosis flair en humor.
 • Verder heb je ook een fijne persoonlijkheid met een klantgerichte instelling en uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je vindt een goede balans tussen bescheidenheid en lef en tussen mens- en resultaatgerichtheid.
 • Een positief-kritische houding en je stelt je onafhankelijk en evenwichtig op.
 • Enig cijfermatig inzicht en op de hoogte van hoe een offerte en een begroting eruit moeten zien.
 • Openstaan voor feedback, gericht op ontwikkeling van persoonlijke en professionele vaardigheden.
 • Affiniteit met klassieke muziek.

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende functie met veel vrijheid en ontwikkelmogelijkheden in een team met leuke collega’s. Het Rotterdams Philharmonisch orkest is een toekomstgerichte, succesvolle organisatie met grote traditie. Je gaat werken bij een internationaal gereputeerde organisatie, met als vaste werkplek de Doelen, in het centrum van Rotterdam.

Het startsalaris van de functie ligt tussen de € 2.500,- en € 3.000,- bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling (36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld, eindejaarsuitkeringen van in totaal 7,5% en een gemaximeerde vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer (tot 30 kilometer). Na een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is er, bij goed functioneren, de wens tot verlenging van het dienstverband. Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op www.rotterdamsphilharmonisch.nl.

Meer weten?
Neem contact op met Anne Sjoukema, coördinator Fondsenwerving & Relatiemanagement via e-mail, annesjoukema@rpho.nl of telefoon (06) 215 27 110

Reageren?
Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan de functie-eisen, stuur dan uiterlijk 28 oktober 2018 je korte motivatie met cv naar het Rotterdams Philharmonisch Orkest ter attentie van Anne Sjoukema via sollicitaties@rpho.nl onder vermelding van de vacaturenaam en vacaturebron.

Gesprekken vinden bij voorkeur plaats op 1 en 2 november 2018. Houd er rekening mee dat een assessment en een screening tot de selectieprocedure kan behoren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.rotterdamsphilharmonisch.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,