Het Nieuwe Instituut – Floormanager Horeca

Vacature | Organisatie: Het Nieuwe Instituut | Functie: Floormanager Horeca | Plaats: Rotterdam | Omvang: 36 uur per week | Sluitingsdatum: 18/11/2018


Het Nieuwe Instituut
Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert het rijksarchief voor architectuur, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland.
Het Nieuwe Instituut werkt met een kern van enthousiaste en betrokken vaste medewerkers en een flexibele schil van tijdelijke opdrachtnemers. Als goed werkgever stimuleert de organisatie de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van haar medewerkers. De organisatie biedt functies voor professionals in verschillende stadia van hun carrière, van startende talenten tot ervaren experts.

Het Nieuwe Café
Het Nieuwe Café, in eigen beheer van Het Nieuwe Instituut, verzorgt de catering van de gehele organisatie. Het café is van dinsdag tot en met zondag overdag geopend. Bij het wekelijkse donderdagavondprogramma wordt een diner geserveerd. Het Nieuwe Café verzorgt ook de catering van events, van openingen van tentoonstellingen tot programma’s van organisaties die gebruik maken van de faciliteiten van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café heeft een seizoensgebonden lunchkaart. Het beschikt over een terras aan het Museumpark.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt per direct een

Floormanager Horeca

(36 uur per week)

Wat houdt de functie in?
Als Floormanager Horeca ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie van de caféservice van Het Nieuwe Café. Je zorgt voor een optimale service en een geoliede organisatie achter de schermen. Je draait op de werkvloer mee in de uitvoering, stelt het rooster van medewerkers op, ziet toe op het dagelijks functioneren van de medewerkers, verzorgt voorraadbeheer en de (financiële) dagafsluiting. Je beantwoordt vragen over de mogelijkheden van Het Nieuwe Café en stelt offertes voor partijen op en handelt zaken administratief af. Bij partijen ontvang en instrueer je in voorkomende gevallen de Party Managers. Je werkt nauw samen met collega’s die onder meer actief zijn op gebied van hospitality, verhuur, programmering en educatie.

Kernkwaliteiten:

 • Servicegericht en gastvrij
 • Als meewerkend voorman kun je het werken voor en achter de schermen met elkaar combineren
 • Motiverend naar cafémedewerkers
 • Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van offertes en het onderhouden van contacten
 • Onderhandelingsvaardigheden en beïnvloedingsvermogen bij het onderhandelen met leveranciers en anderen
 • Plan- en organisatievermogen om de dagelijkse werkzaamheden in het café op een gestructureerde wijze vorm te geven en uit te voeren
 • Zorgvuldig
 • Samenwerkingsvermogen en tact voor het functioneel coördineren van de dagelijkse werkzaamheden

Wij vragen

 • Minimaal MBO
 • Kennis van en minimaal drie jaar horeca-ervaring
 • Stressbestendigheid en flexibiliteit
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wij bieden
Een aanstelling voor 1 jaar. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met zo’n 80 vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Heba Soliman, Teamleider Horeca – 06-14242684 / h.soliman@hetnieuweinstituut.nl. Voor vragen over de procedure neemt u contact op met Roos Hamers, Specialist HR, 010–4401326, r.hamers@hetnieuweinstituut.nl.

Reageren
Sollicitaties, in de vorm van een motivatiebrief en CV, kunnen tot en met zondag 18 november 2018 gestuurd worden naar hr@hetnieuweinstituut.nl.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.hetnieuweinstituut.nl


, , , , , , , , , , ,