Het Nederlands Openluchtmuseum – Medewerker Development

Vacature | Organisatie: Het Nederlands Openluchtmuseum | Functie: Medewerker Development | Plaats: Arnhem | Omvang: 28-32 uur | Sluitingsdatum: 31/10/2018


Het Nederlands Openluchtmuseum brengt mensen dichterbij de geschiedenis dan ooit. We zijn het best bezochte museum buiten de Randstad met ruim 500.000 bezoekers die hier jaarlijks komen om kennis te maken met de Nederlandse geschiedenis. We nemen je mee op reis door de tijd, met authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen.

De nieuwe presentatie ‘Canon van Nederland’ toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen. Met deze vernieuwing zet het Openluchtmuseum een volgende stap die leidt tot een significante groei in bezoekersaantallen.

Het Nederlands Openluchtmuseum zoekt een

Medewerker Development (m/v)

28-32 uur per week

 

Afdeling Development
Als Medewerker Development ben je onderdeel van de afdeling Development die ressorteert onder directe aansturing van de directeur-bestuurder. Je werkt samen met drie gedreven en energieke relatiemanagers (waarvan er nu een geworven wordt). De twee huidige relatiemanagers zijn al jaren succesvol in het werven van externe financiering voor nieuwe projecten.

Wie ben jij?
De ideale kandidaat brengt mee:

 • twee jaar relevante (projectmatige) werkervaring
 •  MBO+ niveau
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • organisatietalent
 • openheid en humor
 • Als spin in het web kan je goed het overzicht bewaken en prioriteiten stellen. Je gaat zelfstandig aan het werk en doet dat zorgvuldig.

Als Medewerker Development ben je verantwoordelijk voor 
Actieve ondersteuning aan de beide Relatiemanagers. Hierdoor faciliteer je een zo optimaal mogelijke werkomgeving, zodat zij hun tijd effectief kunnen besteden aan het werven van inkomsten. Je bent verantwoordelijk voor een goede voorbereiding, coördinatie en uitvoering van wervende activiteiten. Ook de administratieve en secretariële ondersteuning behoort tot jouw functie; de dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit het organiseren van bijeenkomsten, monitoren van contracten, verzorgen van administratie en coördinatie, het vooronderzoek van mogelijke prospects en fondsen voor aanvragen en proposities, uitwerken van voorstellen en proposities en (telefonisch) contact met onze relaties.

Werkzaamheden

 • initiëren en organiseren van activiteiten, ontvangsten en evenementen voor bestaande en potentiële schenkers en relaties (toename events van 5 in 2016 naar 15 in 2018);
 • activeren returns, zoals vrijkaarten;
 • accountmanager van de BankGiro Loterij;
 • verzorgen van tussentijdse rapportages (kosten & opbrengsten);
 • verantwoordelijk voor het beheer van archief en relatiemanagementsysteem, hierbij zorgen voor CRM optimalisatie (data-optimalisatie);
 • ondersteuning van de relatiemanagers op het vlak van: organisatie evenementen en administratieve werkzaamheden, als archivering, brieven opstellen, planning, verantwoordingen contracten;
 • inzetbaar voor gelieerde projecten.

Wat bieden wij?
Wij bieden een jaarcontract aan voor 28-32 uur per week. Op termijn hoort een vast contract tot de mogelijkheden. Inschaling is volgens schaal 7 van de Museum-cao en bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.347,00 en maximaal € 2.939,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Verder kennen we

 • Een reiskostenvergoeding. Reis je met het OV dan kun je rekenen op 100% vergoeding, kom je met eigen vervoer dan bieden we een kilometervergoeding van € 0,10 per km (max. 50 km voor een enkele reis).
 • 26 vrije dagen per jaar op fulltime basis.
 • Een goede pensioenregeling.

Interesse?
Herken je jezelf in het functieprofiel dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie en CV vóór 1 november a.s. naar ikwilsolliciteren@openluchtmuseum.nl

Voor inhoudelijk vragen kun je contact opnemen met Esther Metternich, Hoofd Development, per mail e.metternich@openluchtmuseum.nl of per telefoon, 06-1999 7661. Wanneer je vragen hebt over de procedure dan kun je contact opnemen met de afdeling Medewerkerszaken, telefoonnummer 026-3576274. Interne kandidaten hebben de voorkeur bij gelijke geschiktheid.

www.openluchtmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,