Go Short – Bestuursleden

Onbezoldigde vacature | Organisatie: Go Short | Functie: Bestuursleden | Plaats: Nijmegen | Omvang: n.v.t. | Sluitingsdatum: 25/11/2018


Stichting GO SHORT – is op zoek naar

Bestuursleden

Go Short is hét internationale festival voor de korte film in Nederland. Al meer dan 10 jaar zet Go Short zich in om met name jonge talentvolle filmmakers een podium te bieden waarop ze zich mogen ontwikkelen, een netwerk opbouwen en hun films aan een breed publiek kunnen tonen. Maar ook voor gevierde makers is ruimte, zij houden van de vrijheid en ruimte voor experiment dat de korte film hen steeds weer kan bieden. De exclusieve focus op de korte film in al haar diversiteit maakt het festival uniek in Nederland. In april 2019 start de 11e editie van het jaarlijkse vijfdaagse festival in en rondom filmtheater LUX in Nijmegen. Zo’n 19.000 filmmakers, professionals en liefhebbers uit heel Europa komen samen voor meer dan 300 films, van fictie tot documentaire, animatie, kunst, VR en muziekvideo maar ook voor programma’s op het snijvlak tussen film en andere kunstvormen, debatten, workshops, feestjes en nog veel meer. Naast het publieksfestival organiseert Go Short een inspirerend meerdaags professionalsprogramma en een uitgebreid educatieprogramma voor scholen. Door het jaar heen cureert, produceert en distribueert Go Short korte film om jonge makers zo goed mogelijk te begeleiden in hun carrière en een zo groot mogelijk publiek in aanraking te brengen met korte films. Voorbeelden van succesvolle projecten zijn de Europese dag van de Korte film, de Voorfilm en de korte film bioscoop op de Zwarte Cross.

Go Short staat midden in het dynamische internationale filmlandschap en heeft een uitgebreid internationaal netwerk. Het toonaangevende competitieprogramma biedt een rechstreekse gateway naar belangrijke filmprijzen zoals de Academy Awards, de European Film Awards en BAFTA. Jaarlijks selecteert Go Short projecten voor EuroConnection, het grootste Europese co-productieplatform voor korte film en adviseert Go Short voor de European Short Film Pitch. Achter Go Short schuilt een dynamische organisatie bestaande uit zo’n 15 ambitieuze, veelal jonge medewerkers, een betrokken bestuur en tal van enthousiaste stagiaires en vrijwilligers.

Afgelopen jaar vierde Go Short haar 10e jubileum-editie. Vanwege het aflopen van de termijnen van een aantal bestuursleden is Go Short per direct op zoek naar twee nieuwe bestuursleden (onbezoldigd) die met veel passie en enthousiasme de volgende 10 jaar willen inluiden. Het bestuur bestaat momenteel uit vier leden en komt ongeveer vijf keer per jaar bij elkaar om te vergaderen. Vergaderingen vinden doorgaans plaats in Nijmegen. Go Short is georganiseerd met inachtneming van de Governance Code Cultuur en het bestuur evalueert zichzelf jaarlijks.

Van een bestuurslid wordt verwacht dat zij of hij

  • Beschikt over een relevant landelijk en bij voorkeur zelfs internationaal netwerk
  • Ruime kennis en visie heeft in het domein van festivals, bij voorkeur film of in een ander artistiek gebied
  • Functioneert op managementniveau en/of ruime ervaring heeft op bestuurlijk niveau
  • Proactief meedenkt over de positionering van het festival in de toekomst
  • De organisatie op afstand kan (mee)besturen
  • De stichting vertegenwoordigt in externe verbanden en tijdens het festival in april (3-7 april 2019)
  • Bereid is om vijfmaal per jaar vergaderingen bij te wonen in Nijmegen
  • Bij voorkeur op korte termijn beschikbaar is

Voor verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met Connie Verberne (bestuursvoorzitter) connieverberne@upcmail.nl of 06-51611001 of met Kirsten Ruber (directeur) kirsten@goshort.nl of 024-6636789. Voor meer informatie over Go Short zie www.goshort.nl of volg @goshortfilmfest op social media.

Bent u geïnteresseerd, stuur uw motivatie en een kort cv dan bij voorkeur zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 25 november 2018 naar kirsten@goshort.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.goshort.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,