Cool kunst en cultuur – Medewerker Marketing en Publiciteit

Vacature | Organisatie: Cool kunst en cultuur | Functie: Medewerker Marketing en Publiciteit | Plaats: Heerhugowaard | Omvang: 28-32 uur per week | Sluitingsdatum: 05/11/2018


Cool kunst en cultuur is hét podium van de stad Heerhugowaard. Cool is een theater, een centrum voor muziek-, theater- en kunsteducatie, een culturele ontmoetingsplaats en een zalencomplex in één. Bekende artiesten, aanstormende talenten, amateurgezelschappen én onze eigen leerlingen staan in de spotlights van Cool. Cool probeert zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met kunst en cultuur en doet dat vanuit het eigen markante gebouw in het stadshart van Heerhugowaard maar bijvoorbeeld ook op de scholen.

Wij geloven dat we door het samen beleven, maken en delen van kunst en cultuur kunnen bijdragen aan een creatieve, innovatieve en kansrijke samenleving. Daarvoor ontwikkelt Cool het culturele DNA van haar omgeving. ‘Creating valuable stories worth sharing’ is het uitgangspunt van alle content en activiteiten van Cool. Hiermee trachten we de klantretentie en de klantloyaliteit te bevorderen om zo de klantwaarde te verhogen. Zo heeft Cool zich in de 10 jaar van haar bestaan ontwikkeld tot een culturele hotspot met een nog altijd groeiend aantal bezoekers.

Cool kunst en cultuur zoekt per 1 januari 2019 een

Medewerker Marketing en Publiciteit

(28 – 32 uur per week)

Over de functie
Om aan te sluiten bij de veranderende markt herschikken wij onze marketingtaken en komt er ruimte vrij voor een medewerker Marketing en Publiciteit die ervoor zorgt dat ons aanbod bij de juiste mensen onder de aandacht wordt gebracht. Jij weet precies waar de prospects zich bevinden en hoe je hen het beste kunt bereiken. Dat kan met een ‘ouderwetse’ flyer om ouders te wijzen op onze muzieklessen voor kinderen, het regelen van een interview met een artiest in de krant, het maken van een e-zine voor de zakelijke verhuur of met een opvallende guerilla marketing-actie voor een festival. Daarvoor stel je bijvoorbeeld briefings op voor de vormgever, heb je contact met de pers en begeleid je de fotograaf. Hierbij zorg je voor een eenduidige, professionele en creatieve (huis)stijl en tone of voice. Je zoekt daarbij bovendien naar mogelijkheden voor crossselling en upselling, bijvoorbeeld via ons narrowcastingsysteem. Ervoor zorgen dat Cool top of mind is en blijft, dat is het doel! Onze theaterbrochure en educatiebrochure zijn in deze digitale wereld nog altijd een belangrijk medium om ons aanbod te presenteren en voor onze gasten aanleiding om theaterkaarten te bestellen of in te schrijven voor een les of cursus. Je hebt dan ook een belangrijk aandeel in de samenstelling van deze brochures. En doen we inderdaad wat we onze gasten beloven? Dat meten we in structureel publieksonderzoek. Het uitvoeren en analyseren daarvan behoort ook tot jouw taken.

Als medewerker Marketing en Publiciteit val je onder het Hoofd Marketing en Publiciteit en werk je nauw samen met de Online Content Manager die verantwoordelijk is voor de online zichtbaarheid van Cool.

Over jou
Wij zoeken een ‘coollega’ die:

  • een passende opleiding heeft gevolgd voor deze functie (bv. Media, Informatie en Communicatie, Communicatie of Marketing Management);
  • enkele jaren werkervaring heeft in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de cultuursector;
  • veel affiniteit heeft met kunst en cultuur;
  • nauwkeurig, professioneel en zorgvuldig werkt met oog voor details;
  • foutloos maar ook op een creatieve en aantrekkelijke wijze kan schrijven;
  • out of the box kan denken en ons en het publiek kan verrassen met creatieve ideeën en acties;
  • goed kan plannen en stressbestendig is;
  • op de hoogte is van de laatste marketingtrends;
  • handig is met Adobe InDesign, Photoshop en/of Premiere Pro/Flash (geen vereiste);
  • bij voorkeur woonachtig is in (de omgeving van) Heerhugowaard.

The facts
De omvang van de functie is – in overleg – 28 tot 32 uur per week. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. De salariëring is, afhankelijk van kennisniveau en ervaring, conform salarisschaal 5 van de CAO Nederlandse Podia.

Reageren?
Ben je geïnteresseerd in deze functie bij Cool kunst en cultuur? Stuur dan vóór 5 november je motivatie met CV en foto naar pz@coolkunstencultuur.nl. Mogelijk is een assessment waarin je je schrijfvaardigheid en creativiteit kunt aantonen onderdeel van de sollicitatieprocedure. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Eefje de Groot (Hoofd Marketing en Publiciteit) via eefje@coolkunstencultuur.nl.

www.coolkunstencultuur.nl


, , , , , , , , , , , , ,