VoorleesExpress Rotterdam – Coördinator

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: VoorleesExpress Rotterdam | Functie: Coördinator | Plaats: Rotterdam | Omvang: 2 uur | Sluitingsdatum: geen


VoorleesExpress Rotterdam zet zich in voor kinderen met een taalachterstand. Het doel is om de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen te vergroten. We introduceren het voorleesritueel bij gezinnen en geven de ouders handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en het taalaanbod in huis te verrijken. Daarnaast willen we inwoners van Rotterdam met verschillende sociaal-culturele achtergronden met elkaar in contact brengen. Maar meedoen aan de VoorleesExpress is vooral heel erg leuk!

Coördinator

Gedurende 20 weken leest een vrijwillige voorlezer voor bij kinderen met (het risico op) een taalachterstand. We merken dat kinderen door het voorlezen meer leesplezier krijgen, beter Nederlands gaan praten en zich beter kunnen concentreren. Ouders maken een belangrijk deel uit van het project en zij worden ondersteund om het voorlezen een plekje in het gezinsleven te geven.

Wij vinden het belangrijk om onze vrijwilligers intensief te begeleiden. Daarom heeft elke coördinator een team van 6 tot 8 gezinnen en voorlezers onder zijn of haar hoede. Als coördinator ben je goed op de hoogte van wat er bij de gezinnen thuis gebeurt en houd je de verwachtingen en doelstellingen van voorlezers en gezinnen in het oog. Samen kijken jullie hoe het voorlezen bij de gezinssituatie past. Je gaat op drie momenten met de voorlezers mee naar het gezin, organiseert twee bijeenkomsten voor de voorlezers en onderhoudt contact met hen. Daarbij word je begeleid door een projectmedewerker van de VoorleesExpress, met wie je ook regelmatig contact hebt over het verloop van het voorleestraject.

Het coördineren vraagt gemiddeld 2 uur per week, inclusief voorlezersbijeenkomsten.

Profiel

  • Je bent in staat om een groep enthousiaste vrijwilligers aan te sturen.
  • Je beschikt over een goede dosis organisatorische vaardigheden.
  • Je hebt een open houding en affiniteit met de doelgroep.
  • Je bent administratief vaardig.
  • Je kunt je voor een half jaar aan het project binden.
  • Je bent beschikbaar in de avonduren.

Wij bieden

  • Begeleiding door de projectleiding.
  • Bijeenkomsten met andere coördinatoren om ervaringen uit te wisselen.
  • Een vrijwilligersvergoeding.
  • De mogelijkheid om ervaring op te doen in het begeleiden en coachen van een team vrijwilligers.

Spreekt deze vrijwilligersvacature je aan? Meld je dan aan voor de VoorleesExpress! Dit doe je via deze link of mail naar voorleesexpress@stichtinghoedjevanpapier.nl. Wij nemen contact met je op en nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek waar we wat meer vertellen over het project en waar je eventuele vragen kunt stellen.

Voor vragen kunt u bellen naar 010-486 30 22 of mailen naar helena@stichtinghoedjevanpapier.nl.

www.voorleesexpress.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,