RRKC – Projectmanager Cultuurplanadvies

Vacature | Organisatie: RRKC | Functie: Projectmanager Cultuurplanadvies | Plaats: Rotterdam | Omvang: 0,8 fte | Sluitingsdatum: 23/09/2018


De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) adviseert gevraagd en ongevraagd aan het college van B&W van de gemeente Rotterdam over cultuurbeleid, de Rotterdamse cultuursector en de ontwikkelingen van kunst en cultuur in de stad. De Rotterdamse Kunststichting is het bureau dat de Raad ondersteunt bij de uitvoering van zijn werkzaamheden. Binnen het bureau is een vacature ontstaan voor een:

Projectmanager Cultuurplanadvies

(0,8 fte)

Als projectmanager van het Cultuurplanadvies 2021-2024 maak je onderdeel uit van de afdeling Advies van het bureau van de RRKC. Het team bestaat uit de projectmanager en twee beleidsadviseurs en wordt geleid door de directeur/secretaris van de Raad. De functie van projectmanager is een tijdelijke functie voor de periode december 2018 tot augustus 2020, met uitzicht op een vaste aanstelling als beleidsadviseur na deze periode.

Functie-omschrijving
Als projectmanager van het Cultuurplanadvies ben je verantwoordelijk voor het gehele proces om tot het Cultuurplanadvies 2021-2024 te komen. Je bent verantwoordelijk voor de algemene coördinatie, planning en uitvoering van het Cultuurplanadvies 2021-2024.

Het Cultuurplan is het vierjarige subsidieprogramma voor kunst en cultuur van de gemeente Rotterdam. Het huidige Cultuurplan loopt tot en met 2020. Instellingen in het Cultuurplan ontvangen vier jaar lang een jaarlijkse subsidie van de gemeente. Elke vier jaar adviseert de RRKC het college over de verdeling van de structurele middelen in het kader van het Cultuurplan. Het Cultuurplanadvies bestaat uit een advies over alle afzonderlijke culturele instellingen en een integraal advies over het Cultuurplan als geheel. De RRKC beoordeelt de aanvragen van meer dan honderd aanvragen van culturele instellingen met de hulp van inhoudelijke disciplinecommissies (de RRKC beoordeelde voor de periode 2017-2020 118 aanvragen).

Taken

 • Als projectmanager van het Cultuurplanadvies stel je een uitgebreid projectplan op voor het Cultuurplanadvies;
 • Je bewaakt tijdens de gestelde periode de planning en het proces;
 • Je bewaakt de kwaliteit van de instellingsadviezen en van het integrale advies;
 • Je draagt zorg voor de werving van en de inhoudelijke voorbereiding met de commissieleden;
 • Je stelt in samenspraak met het bureau van de RRKC en de Raadsleden het beoordelingskader op dat leidend is voor de advisering;
 • Tijdens het adviesproces coördineer en stuur je de werkzaamheden van je collega-secretarissen en het secretariaat aan;
 • Met de directeur/secretaris van de RRKC stem je regelmatig af over de voortgang;
 • Je onderhoudt contact met de opdrachtgever (de gemeente Rotterdam) over de voortgang, inhoudelijke aspecten, de planning en communicatie;
 • Je bent secretaris van de ‘integrale commissie’ die het integrale deel van het Cultuurplanadvies voorbereidt en je schrijft het integrale advies;
 • Je bent secretaris van één disciplinecommissie en stelt de instellingsadviezen van deze commissie op.

Resultaten

 • In het projectplan zijn doelen, resultaten, haalbaarheid, aanpak, planning, benodigde capaciteit en uitvoering beschreven;
 • De relatie met de opdrachtgever is effectief onderhouden;
 • Op 1 juni 2020 is het Cultuurplanadvies 2021-2024 gereed;
 • Na het voltooien van het Cultuurplanadvies wordt de informatie overgedragen aan de organisatie.

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Tenminste 4-6 jaar werkervaring in een vergelijkbare (beleids)functie, bij voorkeur binnen de culturele sector en/of een grote gemeente of het Rijk;
 • Ervaring met projectmanagement en met de methodische aanpak benodigd voor grote projecten;
 • Affiniteit met één of meer kunstdisciplines;
 • Kennis van het Rotterdamse culturele veld;
 • Kennis van de (overheids)subsidie-systematiek;
 • Ervaring in het werken met onderzoeksgegevens zoals data over publieksgroepen;
 • Goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk), met name het schrijven en presenteren van adviezen en dergelijke over uitvoering en realisatie van beleid;
 • Woonachtig in (de directe omgeving van) Rotterdam.

Competenties

 • Bestuurlijke sensitiviteit
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgevingsbewustzijn
 • Netwerken
 • Motiveren en coördineren van het team
 • Creativiteit
 • Stressbestendig

Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst van 0,8 fte voor een periode van circa 20 maanden, van december 2018 tot augustus 2020, met uitzicht op een vast dienstverband als beleidsadviseur na deze periode. Aanvang van de werkzaamheden geschiedt bij voorkeur per 1 december 2018.

Deze functie is vergelijkbaar met schaal 12 van de CAR – UWO (€ 4.022 – € 5.520 bij een werkweek van 36 uur). De salariëring vindt plaats op basis van leeftijd, opleiding en ervaring. Voor de werkzaamheden voor het Cultuurplanadvies is tijdelijke uitbreiding van uren naar 40 uur mogelijk in de periode januari-juni 2020, waarin de advisering plaats vindt.

Bij de selectie laten wij ons, gelet op de teamsamenstelling, leiden door de Code Culturele Diversiteit.

Geïnteresseerd?
Als u aan het profiel voldoet, stuur dan uw cv en motivatie uiterlijk op 23 september 2018 naar rrkc@rrkc.nl ter attentie van dhr. Rento Zoutman (directeur) onder vermelding van ‘Sollicitatie Projectmanager Cultuurplanadvies’.

Voor vragen over de functie en procedure kunt u contact opnemen met officemanager Ellis Prinse via rrkc@rrkc.nl of 010-433 58 33 (aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag tot 16.30 uur, op vrijdag tot 14.30 uur). Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met voorzitter van de RRKC, Jacob van der Goot, via ons kantoor.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.rrkc.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,