Noord-Hollands Archief – Digitaal Archiefspecialist

Vacature | Organisatie: Noord-Hollands Archief | Functie: Digitaal Archiefspecialist | Plaats: Haarlem | Omvang: 32 uur per week | Sluitingsdatum: 30/09/2018


Bij het Noord-Hollands Archief geloven wij in de onschatbare waarde van archieven voor onze samenleving. Ze zijn onmisbaar voor een gezonde democratie en een goed werkende overheid. Archieven verschaffen kennis en geven burgers een basis, die hen steviger doen staan.

We zijn een deskundige partner voor overheden bij het borgen van de duurzame toegankelijkheid en betrouwbaarheid van hun archieven en fungeren bovendien als hét informatiecentrum voor de geschiedenis van Noord-Holland en gemeenten in Kennemerland en Amstel- en Meerlanden.
Een van de taken van het archief is werken aan de ontwikkeling van de informatiehuishouding van de aangesloten overheidsorganisaties. Zo biedt het inzicht in de kwaliteit van het informatiebeheer, de knelpunten en de risico’s. Een actieve houding is belangrijk als het gaat om beheer en behoud van digitale archieven. We bieden overheidsorganisaties informatie en hulpmiddelen die kunnen helpen bij de voorbereiding op digitaal archiveren.

We zijn voor ons team advies en toezicht op zoek naar een

Digitaal Archiefspecialist

(32 uur per week)

Een spin in het web die ons e-depot naar de volgende dimensie brengt.

Wat is jouw rol?
Je werkterrein is digitale archivering met het accent op het werken met en het inrichten van informatietechnologie. Als digitaal archiefspecialist hou je je onder andere bezig met de ontwikkeling van het e-Depot van het Noord-Hollands Archief.

Welke taken ga jij vervullen?
Je werkt aan de toepassing en ontwikkeling van bestaande systemen voor het bewaren en bewerken van bestandsformaten. Je zorgt voor het hanteerbaar maken van digitale informatie en werkt mee aan de verbetering en ontwikkeling van onze digitale diensten, dit zijn: Duurzaam archiveren, overbrengen, toegankelijk maken en beschikbaar stellen van digitale informatie en het culturele erfgoed van onder andere de aangesloten overheidsinstellingen en particuliere archiefvormers.

Wie zoeken wij voor ons team?
Je bent een teamspeler die graag samen resultaten haalt en zich flexibel en open minded opstelt. Je staat stevig in je schoenen en fungeert als spin in het web van een team professionals. Je bent nieuwsgierig, altijd in om te leren en hebt een analytische denkwijze. Je bent een netwerker die ervan houdt kennis te delen, te creëren en die makkelijk aansluiting vindt in netwerken. Jouw expertise zet je onafhankelijk in om de kwaliteit van systemen en processen te beoordelen.

Wat breng je mee?
Je hebt een IT gerichte WO opleiding (master of bachelor) of HBO afgerond, zoals bijvoorbeeld Informatica, affiniteit met en kennis van digitale archivering, brede kennis van IT toepassingen en applicaties en technologie. Je bent thuis in het werken met informatiekwaliteitsstandaarden, metastandaarden, XML, digital preservation en SQL.

Ons aanbod
Het Noord-Hollands Archief is een open en toegankelijke organisatie. Een fijne werkomgeving waar je je vak met passie kunt uitoefenen en samen met anderen resultaten kunt behalen. In genoemde functie bieden we je bij een 36-urige werkweek een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) en een Individueel Keuzebudget van 17,05% (salaristabel juli 2018). Daarnaast beschikt het Noord-Hollands Archief over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. De CAO voor gemeenteambtenaren (CAR-UWO) is van toepassing.

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Patrick Vlegels, hoofd afdeling archief- en collectiebeheer (tel. 06-30191222). Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Simone Beemsterboer, adviseur en coach Human Resource Development (tel. 06-23396042). Alle informatie over het Noord-Hollands Archief vind je op onze website, www.noord-hollandsarchief.nl.

Solliciteren
We ontvangen je sollicitatie (motivatiebrief en curriculum vitae) graag uiterlijk 30 september 2018. Stuur deze samen in een pdf-bestand naar vacatures@noord-hollandsarchief.nl t.a.v. Lieuwe Zoodsma, directeur. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 9 oktober 2018, het arbeidsvoorwaardengesprek op dinsdag 16 oktober 2018. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

www.noord-hollandsarchief.nl


, , , , , , , , , , , , , ,