Noord-Hollands Archief – Adviseur Digitale Archivering

Vacature | Organisatie: Noord-Hollands Archief | Functie: Adviseur Digitale Archivering | Plaats: Haarlem | Omvang: 24 uur per week | Sluitingsdatum: 07/10/2018


Bij het Noord-Hollands Archief geloven wij in de onschatbare waarde van archieven voor onze samenleving. Ze zijn onmisbaar voor een gezonde democratie en een goed werkende overheid. Archieven verschaffen kennis en geven burgers een basis, die hen steviger doen staan.

We zijn een deskundige partner voor overheden bij het borgen van de duurzame toegankelijkheid en betrouwbaarheid van hun archieven en fungeren bovendien als hét informatiecentrum voor de geschiedenis van Noord-Holland en gemeenten in Kennemerland en Amstel- en Meerlanden.

Een van de taken van het archief is werken aan de ontwikkeling van de informatiehuishouding van de aangesloten overheidsorganisaties. Zo biedt het inzicht in de kwaliteit van het informatiebeheer, de knelpunten en de risico’s. Een actieve houding is belangrijk als het gaat om beheer en behoud van digitale archieven. We bieden overheidsorganisaties informatie en hulpmiddelen die kunnen helpen bij de voorbereiding op digitaal archiveren.

We zijn voor ons team advies en toezicht op zoek naar een

Adviseur Digitale Archivering

(24 uur per week)

die er op uit trekt om onze klanten te adviseren en de verbindingen legt voor ons team.

Wat is jouw rol?
Je adviseert als gesprekspartner van onze organisatie de externe partijen en koppelt dit intern terug om samen met de collega’s op het werkterrein van digitalisering tot een passend product te komen.

Welke taken ga jij vervullen?
Je maakt digitale informatie hanteerbaar en adviseert over de technische toepassingen. Hierbij hoort de zorg voor toegankelijke en eenduidige communicatie over het e-depot werkproces, de techniek en het proces van digitale archivering. Je werkt aan de aansluiting op ons e-depot. Je identificeert de uitdagingen in digitale archivering en draagt hiervoor oplossingen aan. Je vervult een actieve rol in onze functie als kenniscentrum; denk hierbij aan kennisdeling van digitale archivering in de vorm van workshops en informatiebijeenkomsten en het maken van informatieve, toegankelijke teksten en de digitale nieuwsbrief. Bovendien zorg jij voor archivering by design en metadatamapping.

Wie zoeken wij voor ons team?
Je maakt snel analyses en anticipeert op de klant. Daarvoor beschik je over excellente adviesvaardigheden en bent creatief in jouw communicatietechnieken. Je stelt je nieuwsgierig op en bent altijd bereid om nieuws te leren en te creëren. Je bent een netwerker naar buiten en zorgt voor een goede verbinding met de interne organisatie. Jij bent in staat om een project te trekken en tot een goed einde te brengen. Hierin werk je vooral nauw samen met de collega’s die betrokken zijn bij digitale archivering en informatiemanagement. Samen resultaten halen, heeft voor jou hoge prioriteit. Technisch inzicht is in deze functie van belang, een vlotte pen is een pré.

Wat breng je mee?
Je hebt een HBO of WO opleiding (bachelor of master) met een IT component afgerond, zoals bijvoorbeeld Informatica of Informatiemanagement. Je hebt brede kennis van ICT toepassingen (applicaties en technologie) en bent op de hoogte van relevante technische ontwikkelingen. Je weet hoe jij de advisering van onze klant over het e-depot vorm kan geven en hebt hiervoor een aanvullende training gevolgd op het gebied van informatie, communicatie, archivering en techniek.

Ons aanbod
Het Noord-Hollands Archief is een open en toegankelijke organisatie. Een fijne werkomgeving waar je je vak met passie kunt uitoefenen en samen met anderen resultaten kunt behalen. In genoemde functie bieden we je bij een 36-urige werkweek een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) en een Individueel Keuzebudget van 17,05% (salaristabel juli 2018). Daarnaast beschikt het Noord-Hollands Archief over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. De CAO voor gemeenteambtenaren (CAR-UWO) is van toepassing.

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Patrick Vlegels, hoofd afdeling archief- en collectiebeheer (tel. 06-30191222). Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Simone Beemsterboer, adviseur en coach Human Resource Development (tel. 06-23396042). Alle informatie over het Noord-Hollands Archief vind je op onze website, www.noord-hollandsarchief.nl.

Solliciteren
We ontvangen je sollicitatie (motivatiebrief en curriculum vitae) graag uiterlijk 7 oktober 2018. Stuur deze samen in een pdf-bestand naar vacatures@noord-hollandsarchief.nl t.a.v. Lieuwe Zoodsma, directeur. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 oktober 2018, het arbeidsvoorwaardengesprek op 25 oktober 2018. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

www.noord-hollandsarchief.nl


, , , , , , , , , , , , , ,