Nederlands Dans Theater – Docent Dans

Vacature | Organisatie: Nederlands Dans Theater | Functie: Docent Dans | Plaats: Den Haag | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: 30/09/2018


Nederlands Dans Theater is een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen ter wereld. Achter de schermen werken circa 70 medewerkers om de voorstellingen, dansbeleving en alle randvoorwaarden te perfectioneren, van medische begeleiding, naar licht- en geluidontwerp tot educatieactiviteiten.

De afdeling Talentontwikkeling & Educatie van NDT is er voor iedereen en organiseert activiteiten voor jong en oud, als danstalent of met je familie, via school of gewoon zomaar, zonder enige danservaring of danskennis. Via Talentontwikkeling & Educatie kan iedereen Nederlands Dans Theater ontmoeten en zelf ontdekken wat moderne dans voor je kan betekenen. Ter uitbreiding van het docententeam van de afdeling Talentontwikkeling & Educatie zijn wij op zoek naar een:

Docent Dans

m/v | aantal uren in overleg, op freelance-basis

Als Docent Dans bij Nederlands Dans Theater verricht je de volgende werkzaamheden:
Doceren van diverse dansworkshops voor ‘Talentontwikkeling & Educatie ’. De workshops zijn gericht op verschillende leeftijdsgroepen en doelgroepen; dansliefhebbers, amateurs, leerlingen primair onderwijs en leerlingen voortgezet onderwijs. Als docent ben je breed inzetbaar en vertegenwoordig je de identiteit van het Nederlands Dans Theater binnen de workshops die je geeft. Daarbij zet je optimaal je didactische vaardigheden in. Je werkt samen met andere dansdocenten zowel tijdens het doceren als tijdens de voorbereiding. Daarnaast toon je betrokkenheid bij en interesse in het gezelschap Nederlands Dans Theater. Het volgen van de ontwikkelingen in de danssector behoren uiteraard ook tot deze functie.

De docent die wij zoeken beschikt over de volgende kwaliteiten en eigenschappen:

  • Een afgeronde HBO-dansopleiding, specialisatie Moderne dans;
  • Een goede danstechniek, bij voorkeur geschoold in klassiek ballet;
  • Ervaring in doceren van dansworkshops en lessenreeksen;
  • Podiumervaring is een pre;
  • Je kunt goed samenwerken (met andere docenten binnen het team);
  • Interesse en/of enige kennis in cultuureducatie en het Nederlandse onderwijssysteem.
  • Tevens ben je sociaal, flexibel, communicatief vaardig en kun je mensen motiveren en enthousiasmeren. Ook ben je bereid om ambassadeur te zijn voor de dans en Nederlands Dans Theater.

Wij bieden een flexibele werkomgeving met een prettige, informele en professionele werksfeer. Onze organisatie is erg internationaal ingesteld en alle medewerkers werken vol passie en gedrevenheid aan de perfecte dansbeleving op en buiten het podium. De vergoeding is gebaseerd op vaste uurtarieven die door Nederlands Dans Theater worden vastgesteld.

Voor vragen over de functie of sollicitatieprocedure kan contact worden opgenomen met Pascale Price, Medewerkster afdeling Talentontwikkeling & Educatie. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 070 – 88 00 144. Voor meer informatie over het Nederlands Dans Theater, kijk op www.ndt.nl.

Mail je motivatiebrief en Curriculum Vitae voor 1 oktober 2018 aan: helen.vermeer@ndt.nl, onder vermelding van de functienaam. Een persoonlijk gesprek (week van 15 oktober), het observeren van een les en een proef-workshop bij NDT zullen onderdeel zijn van de selectieprocedure.

www.nederlandsdanstheater.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,