Hortus Botanicus Amsterdam – Zelfstandig Werkend Kok

Vacature | Organisatie: Hortus Botanicus Amsterdam | Functie: Zelfstandig Werkend Kok | Plaats: Amsterdam | Omvang: 32 uur per week | Sluitingsdatum: 01/10/2018


De Hortus is één van de oudste botanische plantentuinen ter wereld en er vinden het hele jaar diverse culturele activiteiten plaats. Een groene oase in het centrum van de stad, met een collectie van zo’n 4.000 soorten van over de hele wereld. De tuin trok in 2017 meer dan 200.000 bezoekers. Dit en meer wordt mogelijk gemaakt door de inzet van ongeveer 45 medewerkers en 70 vrijwilligers.

De Hortus Amsterdam zoekt per direct een

Zelfstandig Werkend Kok

(32 uur per week)

Voor bezoekers van de tuin bieden wij het café en lunchrestaurant van de Hortus; de Oranjerie. Met 50 zitplaatsen en bij goed weer ongeveer 110 zitplaatsen op het terras. De Oranjerie is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, 363 dagen per jaar. In de avond worden ruimtes verhuurd voor bruiloften, partijen en diners.

De (dag)menukaart wisselt elk seizoen en biedt vier hoofdcategorieën, ontbijt, lunch, een borrelkaart en patisserie. Daarvan is de lunchkaart de belangrijkste. Deze kaart biedt warme en koude gerechten. In het menu wordt gewerkt met zoveel mogelijk biologische producten.

Wie zoeken we
Wij zijn op zoek naar een zelfstandig werkend kok die ons gezellige team komt versterken. Het keukenteam bestaat uit een chef-kok, twee zelfstandig werkende koks en keukenhulpen/afwassers die op oproepbasis werken. Je rapporteert rechtstreeks aan de chef-kok.

De Hortus is een seizoensbedrijf, de lente, zomer en herfst zijn druk en vragen om tomeloze inzet en energie. Je bent een sociale team-player, flexibel, rustig, betrokken en communicatief vaardig. Samen werken we aan de kernwaardes van de Hortus ‘schoonheid, kwaliteit en harmonie’, dit zie je terug in de sfeer op de vloer en op het bord. Je bent creatief, innovatief en denkt in oplossingen en verbeteringen. Tot slot vinden we het belangrijk dat je affiniteit hebt met duurzame en biologische streekproducten.

In deze functie kun je zelfstandig de keuken draaien. Je denkt mee met het samenstellen van de menukaart, doet bestellingen en houdt de voorraad bij. Je werkt gestructureerd conform de HACCP richtlijnen. Je houdt de keuken, samen met je directe collega’s, schoon en netjes. Je geeft voorlichting aan de medewerkers bediening.

Wat vragen we

  • je beschikt over een afgeronde koksopleiding;
  • je hebt minimaal 2 jaar ervaring als zelfstandig werkend kok;
  • je bent minimaal 1 weekenddag per week beschikbaar.

Wat bieden we
Een leuke baan in een prachtige en inspirerende omgeving! Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling met vooruitzicht op een vast dienstverband. Het horecateam werkt volgens een maandrooster. De werkzaamheden zijn voornamelijk overdag, maar kunnen ook af en toe in de avonduren plaatsvinden in verband met verhuur van het café. Voor deze aantrekkelijke werktijden bieden wij een goed en passend salaris.

Ben jij die kok die wij zoeken en wil je werken op de mooiste plek van Amsterdam?

Neem dan contact met ons op!

Stuur voor 1 oktober a.s. een motivatie en curriculum vitae naar: marieke.holt@dehortus.nl.
Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Anete Horelika, horecamanager a.i. tel: 020-7025405.

Voor meer informatie over de Hortus zie www.dehortus.nl.


, , , , , , , , ,