Cultuurplein Noord Veluwe – Cultuurmakelaar / Coach

Vacature | Organisatie: Cultuurplein Noord Veluwe | Functie: Cultuurmakelaar / Coach | Plaats: Heerde | Omvang: 16 uur | Sluitingsdatum: 28/09/2018


Cultuurplein Noord Veluwe is een bloeiend kunstencentrum voor jong en oud in de gemeenten Epe, Heerde, Hattem en Oldebroek. Cultuurplein kent 3 organisatieonderdelen: Amateurkunst, Onderwijs en Zorg/Welzijn/Toerisme. Het team Onderwijs is dé partner voor het onderwijs in onze regio. Onze cultuurmakelaars adviseren en coachen de scholen op het gebied van duurzaam en procesgerichte cultuureducatie voor hun leerlingen. Dit doen wij vanuit de combinatiefunctie regeling, aangevuld met de rijksregeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK), Muziekimpuls en Erfgoedprogramma’s. De verbinding met buitenschools aanbod en met lokale culturele instellingen en (muziek)verenigingen is een speerpunt van ons beleid. En wij zoeken versterking!

Cultuurmakelaar / Coach

circa 16 uur per week

Je taak en rol
We zoeken een bevlogen, enthousiaste en ervaren cultuurmakelaar, die als adviseur en partner voor scholen en culturele instellingen aan de slag gaat. Je bent goed op de hoogte van cultuureducatie regelingen en weet nieuwe fondsen te vinden. Jouw doel is om cultuureducatie een stevige en duurzame plek op basisscholen in de regio te geven en te borgen voor de toekomst. Je begeleidt schoolleiders en leerkrachten bij hun visie en keuzes met betrekking tot cultuureducatie in hun school. Vanuit je ervaring met cultuureducatie draag je zowel bij aan strategieontwikkeling van een bestuur als aan de persoonlijke ontwikkeling van leerkrachten. Je stuurt kunstdocenten aan en ontwikkelt in samenwerking met hen trainingen en projecten op scholen.

Je werkt in eerste instantie voor de gemeente Oldebroek, waar je 13 scholen, lokale culturele instellingen en verenigingen coacht en verbindt op het gebied van cultuureducatie voor kinderen en jongeren. Hier ligt de focus op de samenwerking tussen onderwijs, de buurtsportcoach, gemeente en lokale instellingen. Ook de verbinding tussen binnen- en buitenschools aanbod, onder meer door middel van de ontwikkeling een gezamenlijke website verdient de aandacht.

Je collega’s
Het team van de cultuurmakelaars is hecht, betrokken, open en zeer collegiaal. De werksfeer bij Cultuurplein als geheel kenmerkt zich door gedrevenheid, enthousiasme en ruimte en respect voor ieders eigenheid. Een sociaal hart én een hart voor de kunsten is wat onze organisatie bindt.

Je profiel

 • Je hebt ruime ervaring op het gebied van cultuureducatie en het werken met scholen
 • Je bent creatief en ondernemend met een sterk inhoudelijke focus
 • Je bent in staat losse ideeën van leerkrachten in co-creatie tot concrete projecten te maken
 • Je krijgt energie van innovatieve kansen en brengt deze over aan de schoolleiding en ICC’ers
 • Je bent organisatorisch sterk en betrouwbaar in afspraken
 • Je bent proactief en communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau met een cultuurgeoriënteerde opleiding
 • Kennis van en ervaring met het programma Cultuureducatie Met Kwaliteit en/of Muziekimpuls is een pre

Duur, inschaling en locatie

 • In eerste instantie voor de duur van een jaar.
 • Schaal 10 cao KE. Een zzp-constructie behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Je werkgebied is de gemeente Oldebroek. Je kantoorlocatie bevindt zich bij Cultuurplein in MFA De Heerd in Heerde.

Belangstelling?

www.cultuurpleinnoordveluwe.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,