Cultuurkust – Docent Dansexpressie

Vacature | Organisatie: Cultuurkust | Functie: Docent Dansexpressie | Plaats: Harderwijk | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: 08/10/2018


Cultuurkust gelooft in het ontdekken en ontwikkelen van talent in alle leeftijden en alle lagen van de samenleving. Daarom bieden we voor iedereen in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten cursussen en workshops in alle kunstdisciplines. Daarnaast hebben we een actieve afdeling voor het basisonderwijs, bieden we workshops aan bedrijven en de maatschappelijke zorg en organiseren we open podia en festivals.

Voor de afdeling vrije tijd zijn wij op zoek naar

Docent Dansexpressie

(omvang in overleg)

met affiniteit met kinderen met een licht verstandelijke beperking. (voor een nieuw op te starten cursusgroep)

Cultuurkust ontwikkelt momenteel een cursustraject voor kinderen met een licht verstandelijke beperking tussen 9 en 15 jaar uit het passend onderwijs. Cultuurkust wil hiermee inspelen op de ‘zorgen’ die ouders van deze doelgroep hebben. De kinderen komen in het passend onderwijs minder in aanraking met kinderen die net zo zijn als zijzelf. Zij hebben meer moeite om gelijkwaardige vriendschappen aan te gaan vanaf 9 jaar, wanneer cognitieve vaardigheden een grotere rol gaan spelen. Daardoor is er weinig aansluiting bij de bestaande culturele activiteiten en weinig deelname. Toch is een groot deel van deze kinderen, net als de rest, graag creatief bezig.

Wij vragen:
Een enthousiaste dansdocent die affiniteit heeft met de doelgroep en een pioniersgeest om deze cursusvorm te geven. Het betreft een nieuw te ontwikkelen cursustraject waarmee Cultuurkust begin 2019 wil starten. Dansexpressie zal in de lessen de leidende discipline zijn, aangevuld met drama door een co-docent. Lesplan en werkwijze zullen in aanloop nog ontwikkeld moeten worden, en wij vragen hierin jouw expertise als docent en ervaring met de doelgroep. Deelnemers zullen in samenwerking met zorginstellingen en scholen in het najaar van 2018 worden geworven.

  • Afgestudeerd docent dans.
  • Sterke affiniteit met de doelgroep.
  • Ervaring met de doelgroep is een pré.
  • Je denkt mee met de inhoudelijke en organisatorische ontwikkeling van het cursustraject en doet hier de nodige zaken in.
  • Woonachting binnen 30 km van Harderwijk is een pré.
  • Je bent bereid om in eerste instantie te investeren in een beperkt aantal lesuren per week. In overleg is uitbreiding mogelijk in andere werkgebieden van de organisatie (vrije tijd, onderwijs cultuureducatie).

Wij bieden:
Een uitdagende functie op freelance basis binnen een gemotiveerd team bij een jonge dynamische instelling die cultuureducatie op alle mogelijke wijze in de regio organiseert en ondersteunt. Met freelancers werken wij met tarieven op basis van ervaringsjaren, waarbij voorbereidingstijd en noodzakelijk overleg is inbegrepen.

Reageren:
Je schriftelijke reactie met motivatie en CV graag voor 8 oktober sturen aan:
Bas Grömmel, coördinator cursussen vrije tijd, cursussen@cultuurkust.nl.

Voor meer informatie is Bas Grömmel te bereiken op 0341-721021of via cursussen@cultuurkust.nl.

Zie ook: www.cultuurkust.nl/cursussen

www.cultuurkust.nl


, , , , , , , , , , , ,