Cobra Museum voor Moderne Kunst – Vrijwilligers

Vrijwilligers-vacature | Organisatie: Cobra Museum voor Moderne Kunst | Functie: Vrijwilligers | Plaats: Amstelveen | Omvang: in overleg | Sluitingsdatum: 07/01/2019


De CoBrA-beweging was een van de belangrijkste kunstbewegingen in de 20ste eeuw. Het Cobra Museum toont steeds in wisselende tentoonstellingen haar CoBrA-collectie.

Wij zoeken

Vrijwilligers

die unieke interactieve workshops van hedendaagse kunstenaars willen begeleiden.

Het Cobra Museum is op zoek naar kunstzinnige vrijwilligers die één of twee dagen per week interactieve workshops willen ondersteunen tijdens de tentoonstelling Een Ontembare Kracht: het Kind als Toekomstvisie (6 oktober 2018 – 4 februari 2019). Elke dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen (jonge) bezoekers in deze innovatieve tentoonstelling terecht voor bijzondere workshops. We werken hiervoor samen met internationale gerenommeerde hedendaagse kunstenaars zoals Brian Belott en Nicolás Paris.

Wat we verwachten:
Het bijzondere van het Cobra Museum is dat er spontaan gemaakte en experimentele kunst te zien is: kunstwerken van de kunstenaars die deelnamen aan de CoBrA-beweging, zoals Karel Appel, Constant en Corneille, en van hedendaagse kunstenaars. Bij de meeste kinderen spreekt die kunst direct tot de verbeelding. Als vrijwilliger pak je die kijkbeleving op en stimuleer je tot creativiteit.

Kinderen ervaren het als bijzonder dat ze in de nabijheid van moderne kunst kunnen tekenen en creëren (en dat is het natuurlijk ook), en dat anderen hun werk zien ontstaan. Als vrijwilliger zet je alle spullen klaar en begeleid je de kinderen (én volwassenen) in het creatieve proces. Tevens ben je het gezicht van het museum en aanspreekpunt voor bezoekers van de tentoonstelling. De vrijwilligers worden door de afdeling Educatie ingedeeld en voor een paar maanden tegelijk wordt een rooster gemaakt. We betalen een kleine vrijwilligersvergoeding.

De ideale vrijwilliger is:

 • Enthousiast en heeft een open karakter
 • Heeft affiniteit met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen, voornamelijk 4-12 jaar
 • Vind het leuk om samen met kinderen te kijken naar kunst en om te vertellen over kunst (modern en hedendaags)
 • Is creatief
 • Heeft kennis van verschillende materialen en technieken
 • Heeft een gastvrije instelling
 • Is beschikbaar voor één of twee dagen per week tijdens de duur van de tentoonstelling, van 11.00 tot 17.00 uur
 • Is minimaal 21 jaar oud

Wat bieden wij aan onze vrijwilligers:

 • Een inspirerende werkomgeving
 • Leuke mede-vrijwilligers
 • Uitnodiging voor openingen in het Cobra Museum
 • Een kleine vrijwilligersvergoeding
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan een uniek project met hedendaagse kunstenaars

Wil je ervaring opdoen in de museale sector? Ben je enthousiast en zou je tijdens deze tentoonstelling als vrijwilliger willen werken? Stuur dan een email met je motivatie en een cv op naar Nina Montijn, afdeling Educatie n.montijn@cobra-museum.nl. Voor meer informatie kun je bellen met 020 547 50 31.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.cobra-museum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,