Universiteitsmuseum Utrecht – Medewerker Educatie

Vacature | Organisatie: Universiteitsmuseum Utrecht | Functie: Medewerker Educatie | Plaats: Utrecht | Omvang: 24 uur | Sluitingsdatum: 01/09/2018


Het Universiteitsmuseum Utrecht maakt het belang van wetenschap zichtbaar. Hierbij staan wetenschapseducatie en -communicatie centraal en maken we gebruik van de rijke collectie academisch erfgoed. Ook de Oude Hortus is onderdeel van ons museum. Met tentoonstellingen, evenementen en educatieve activiteiten en programma’s willen wij een breed publiek enthousiasmeren voor wetenschap. Jaarlijks ontvangen wij zo’n 75.000 bezoekers.

Het Universiteitsmuseum gaat vernieuwen. Naast nieuwe museumprogramma’s draait er een compleet programma op locatie en worden programma’s op scholen en in samenwerking met andere culturele partners aangeboden.

Bij het Universiteitsmuseum werken circa 25 mensen in een regulier dienstverband en zijn daarnaast veel publieksbegeleiders en vrijwilligers actief. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen zorgen voor een inspirerend werkklimaat. Het Universiteitsmuseum vormt, samen met Studium Generale, Parnassos Cultuurcentrum en het Academiegebouw, het Centrum voor Wetenschap en Cultuur.

Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) organiseert activiteiten op het gebied van academische vorming, wetenschapscommunicatie en -educatie, cultuur en public engagement. Alle activiteiten zijn gelinkt aan het onderwijs en onderzoek van de Universiteit Utrecht. Hierdoor vormt het CWC hét punt waar de universiteit en de samenleving elkaar raken.

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Het Universiteitsmuseum Utrecht zoekt een

Medewerker Educatie

(0,6 fte)

Functie
Voor het Universiteitsmuseum Utrecht zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker Educatie.

De afdeling Educatie zorgt voor een optimale afstemming tussen inhoud en doelgroep in tentoonstellingen en (educatieve) programmering. De medewerker Educatie:

 • ontwikkelt educatieve programma’s aan de hand van de educatieve doelstellingen van het museum;
 • is betrokken bij de opzet en uitvoering van het testen van nieuwe programma’s;
 • werkt samen met Publieksactiviteiten aan de educatieve component van publieksactiviteiten voor families;
 • is verantwoordelijk voor de uitvoering van de training van de publieksbegeleiders;
 • is verantwoordelijk voor het bijhouden van de publieksbegeleiderswebsite;
 • onderhoudt contacten met docenten (klankbordgroep);
 • onderhoudt contacten met externe (culturele) partners.

Profiel
Je bent flexibel, pragmatisch en creatief en werkt goed samen in een team. Je bent communicatief vaardig en hebt goede presentatievaardigheden. Verder voldoe je aan de volgende punten:

 • aantoonbare ervaring met de ontwikkeling van educatieve producten;
 • opleiding en/of ervaring met educatie en publieksoverdracht in onderwijs en/of museum;
 • een afgeronde HBO-/WO-opleiding;
 • ervaring met training en begeleiding van publieksbegeleiders;
 • bij voorkeur een bèta-achtergrond;
 • op de hoogte van de recente ontwikkelingen in het onderwijs;
 • bekend met onderzoekend leren en affiniteit met wetenschap.

Heb je een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse? Ook dan nodigen we je nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Aanbod
Wij bieden een uitdagende aanstelling (0,6 fte) voor een jaar met – bij goed functioneren – mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.514,- en maximaal € 3.358,- (schaal 8 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Daarnaast mag je rekenen op 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Aanvullende informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hester Ketel, coördinator Educatie, via e-mail (h.ketel@uu.nl) of of via telefoonnummer (030) 253 87 29 of met Marleen Lutters, coördinator Evenementen, (m.lutters@uu.nl) of via telefoonnummer (030) 253 87 14.

Solliciteren
Wil jij werken op een plek waar wetenschap en maatschappij samenkomen? Solliciteer dan voor 1 september 2018 via het sollicitatieformulier met je cv en motivatiebrief. Gesprekken zijn gepland in de week van 10 september. Het maken van een case kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Reageren uiterlijk: 31/08/2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.universiteitsmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , ,