Rijksmuseum – Medewerker Onderwijs

Vacature | Organisatie: Rijksmuseum | Functie: Medewerker Onderwijs | Plaats: Amsterdam | Omvang: 36 uur | Sluitingsdatum: 24/08/2018


Het Rijksmuseum behoort sinds de heropening in 2013 tot de topmusea van de wereld en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 2 miljoen mensen. Jaarlijks presenteert het Rijksmuseum meer dan 20 tentoonstellingen en presentaties en biedt daarnaast een dynamisch programma met lezingen, symposia, workshops en vele faciliteiten voor jong en oud.

De afdeling Publiek & Educatie begeleidt en verrijkt een museumbezoek en doet dat door bezoekers in hoofd en hart te raken. Geen overdrachtsmiddel wordt hierbij uitgesloten.

De afdeling Publiek & Educatie zoekt een:

Medewerker Onderwijs

voor 36 uur per week

Functie-informatie
Als medewerker onderwijs maak je deel uit van het onderwijsteam. Binnen dit team ben jij verantwoordelijk voor het mbo-aanbod en je bent het aanspreekpunt voor rondleiders, docenten en studenten. Je ontwerpt programma’s, lesmateriaal, organiseert klankbordgroepen en masterclasses. Mbo is een relatief nieuwe doelgroep binnen het museale veld. Het Rijksmuseum is hierin een voorloper en heeft een voorbeeld stellende rol. Jij bent degene die dit bewerkstelligt en naar buiten toe uitdraagt.

Vereisten

  • Universitaire opleiding (kunst)geschiedenis.
  • Kennis van de laatste ontwikkelingen en het curriculum van mbo.
  • Kennis en passie voor de doelgroep, origineel, creatief en proactief.
  • Minimaal twee jaar ervaring in het ontwikkelen van educatieve producten, didactische kennis voor de mbo-doelgroep.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.
  • Netwerk in het mbo.

Profiel

  • Affiniteit met doelgroep.
  • Je houdt van netwerken.
  • Sterke coördinerende, organisatorische, communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Passie voor- en kennis van (Nederlandse) kunst en geschiedenis.

Salaris
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.513,- en maximaal € 3.547,- bruto per maand, bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. Aanstelling geschiedt voor de duur van een jaar, met mogelijkheid op verlenging van nog een jaar.

Inlichtingen/sollicitaties
Kandidaten met een cultureel diverse achtergrond moedigen wij van harte aan te reageren. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Annemiek Spronk, Senior medewerker Onderwijs op de afdeling Publiek & Educatie, 020-674 74 06. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kunt u zich wenden tot Lieke Boers, personeelsadviseur, telefoon 020-674 73 04. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.rijksmuseum.nl.

Solliciteren
Sollicitaties kunnen tot en met 24 augustus worden ingestuurd door middel van het online sollicitatieformulier. Eerste en tweede gesprekken zijn eind augustus en begin september.

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.

www.rijksmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,